1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläinlääkintä

Pori aloittaa uuden selvityksen – miten käy pieneläinpäivystyksen?

Taannoinen yritys siirtää yöaikainen päivystys Turkuun ja Tampereelle herätti poliitikkojen keskuudessa voimakasta vastustusta.

eläinlääkintä
Koiranpentu Viikin pieneläinklinikalla.
Koira eläinsairaalassa.Tiina Jutila / Yle

Porissa aletaan selvittää, voitaisiinko eläinlääkäri- ja pieneläinlääkäripalvelut hoitaa nykyistä tehokkaammin.

Päivystys maksaa nykyisellään vuodessa noin 600 000 euroa. Eläinlääkäri- ja pieneläinlääkäripäivystys toimivat erillisinä. Toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainion mukaan lakisääteisten palvelujen lisäksi pieneläinlääkäripuolella on ylimääräisenä tarjolla eläintenhoitajien palveluja.

Vainio arvioi, että palvelujen yhdistäminen voisi tuoda jopa 200 000–300 000 euron säästöt. Ehdotus uudistuksista voidaan tuoda poliitikoille syksyllä.

Käytännössä päätös tehdään lautakuntatasolla, jos kaupunginhallitus ei päätä käyttää asiassa otto-oikeuttaan. Valtuustoon saakka päätöstä ei Vainion mukaan tarvitse viedä.

Kiistelty palvelu

Porin pieneläinpäivystyksen kohtalosta on väännetty kättä jo useita vuosia. Runsas vuosi sitten toimialajohtaja Vainio päätti ulkoistaa yöaikaisen päivystyksen Turkuun ja Tampereelle. Tämä herätti runsaasti vastustusta, ja poliitikot estivät uudistuksen.

Ulkoistuksen kaatumisen jälkeen Porissa alettiin odottaa maakuntauudistuksen toteutumista. Koska maakuntauudistus keväällä kaatui, Porissa on Vainion mukaan alettava selvittää alueen eläinlääkäripalvelujen tulevaisuutta. Mukaan selvitystyöhön otetaan lähiseudun yhteistyökunnat eli Ulvila, Eurajoki ja Harjavalta.

Uutisesta voi keskustella 26.4. klo 22 saakka.

Lue seuraavaksi