Hyppää sisältöön

Keskustan puheenjohtajuus kiinnostaa Antti Kurvista – ehdokkuuspyyntöjä on tullut läheltä ja kaukaa

Lakimies Antti Kurvinen ilmoittaa kevään aikana, lähteekö hän ehdokkaaksi.

Antti Kurvinen Kuva: Keskusta

Toisen kauden kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen, 32, harkitsee vakavasti keskustan puheenjohtajaehdokkuutta. Hän on saanut ehdokaspyyntöjä omalta alueeltaan ja Pohjois-Suomesta. Kurvinen päättää kevään aikana, lähteekö hän kisaamaan puheenjohtajuudesta.

– Tottakai pitää olla kannatusta ja nostetta, muuten ei kisaan kannata lähteä. Tämä on kuitenkin erittäin henkilökohtainen päätös. Se on asia, joka vaikuttaa työn lisäksi henkilökohtaiseen elämään, ja siksi se on tarkan pohdinnan paikka, Antti Kurvinen toteaa.

Kurvinen sanoo seuranneensa läheltä kolmen keskustan puheenjohtajan, Matti Vanhasen, Mari Kiviniemen ja Juha Sipilän, kausia.

– Keskustan puheenjohtajuus on erittäin vaativa työ ja tehtävä.

Ei pätkätöihin

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa syksyllä, kun nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä luopuu tehtävästä. Jos Antti Kurvinen lähtee mukaan puheenjohtajakisaan, hän ei tavoittele vain pätkäpuheenjohtajuutta.

– Kuka ikinä syyskuussa valitaan, lähtökohta pitää olla se, että hän on tehtävässä kauemmin kuin sen vajaan vuoden. Ei isoja poliittisia puolueita ja poliittisia kansanliikkeitä johdeta sillä tavalla, että vaihdellaan puheenjohtajaa joka vuosi.

Antti Kurvisen mukaan puheenjohtaja löytyy todennäköisesti istuvista kansanedustajista.

– Kaikki on toki mahdollista, mutta politiikan ykkösasiat tapahtuvat Suomessa eduskunnassa.

"Ei kannata lähteä laukalle"

Antti Kurvinen ei pidä kiirettä oman päätöksensä kanssa.

– Ei kannata lähteä laukalle. Katsotaan rauhassa, kuinka politiikan kevät hallitusneuvotteluineen lähtee liikkeelle.

Etelä-Pohjanmaan Keskusta ei ole toiminnanjohtaja Aki Utterin mukaan vielä virallisesti keskustellut puheenjohtajaehdokkaista.

Vaasan vaalipiirin alueelta myös toholampilaisen kansanedustaja Mika Lintilän, 53, nimi on ollut esillä puheenjohtajaspekulaatioissa. Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä toiminut Lintilä aloitti kuudennen kautensa kansanedustajana.