1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ensto-konserni

Sähkölaitevalmistaja Ensto aloittaa yt-neuvottelut – Toimitusjohtaja: "Venäjä on ollut haaste viime vuosina"

Porvoossa pääkonttoriaan pitävä Ensto hakee muutoksella kymmenen miljoonan euron säästöjä.

Ensto valmistaa muun muassa sähköautojen pikalatauspisteitä. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Sähkölaitevalmistaja Ensto aloittaa koko Suomen henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vaikutuksia voi olla jopa 70 henkilöön: neuvottelut voivat johtaa joko työsuhteen päättymiseen tai sen ehtojen muuttumiseen.

Vuonna 1958 Porvoossa perustettu teknologiayritys työllistää noin 400 henkilöä Suomessa ja maailmanlaajuisesti 1 600. Porvoossa työskentelee 300 työntekijää. Ensto kehittää sähköistysratkaisuja esimerkiksi kiinteistöihin, laivoihin ja sähkönjakeluverkkoihin.

Enston toimitusjohtaja Hannu Keinänen kertoo Svenska Ylelle, että yhteistoimintaneuvotteluille ei ole akuuttia tarvetta, vaan yritys haluaa valmistautua tulevaisuuden kilpailutilanteeseen.

– Markkinatilanteessa ei ole tapahtunut äkillisiä muutoksia. Venäjä on kuitenkin ollut haaste viime vuosina. Rakennusalalla tilanne on sen sijaan ihan hyvä, sanoo Keinänen.

Taloussanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) muutoksilla yhtiö pyrkii parantamaan kannattavuuttaan ja vahvistamaan kilpailukykyä. Yt-neuvottelut ovat osa muutosohjelmaa, jonka tavoitteena on säästää 10 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 Enston liikevaihto oli 266 miljoonaa euroa.