Puolustusvoimat ottaa käyttöön uudistetut rynnäkkökiväärit – kaikissa optinen tähtäin, luksusmalleissa uusi liekinsammutin

Joka sotilaan "rynkky" on saanut lisää tulivoimaa, tarkkuutta ja ergonomiaa.

Kotimaa
Modernisoitu RK62 rynnäkkökivääri.
Modernisoitu RK62 rynnäkkökivääri.Puolustusvoimat

Puolustusvoimat on uusinut taistelijan perusaseen, rynnäkkökiväärin.

Uudistetut rynnäkkökiväärit otetaan nyt käyttöön varusmieskoulutuksessa kaikissa Puolustusvoimien joukko-osastoissa, Puolustusvoimat tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Keskeisimmät aseisiin tehdyt parannukset ovat aseen perän säädettävyys erikokoisille ampujille ja yhteensopivuus taistelijan varustuksen kanssa sekä modernit liityntäpinnat optiikan ja lisävarusteiden kiinnittämiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Teknisemmin termein uudistustuksessa 7.62 RK 62M -rynnäkkökivääreihin on vaihdettu teleskooppisesti säädettävä perä, uusi vaihdin, optisen tähtäimen jalusta sekä taktinen kantohihna. Lisäksi M2 ja M3 -malleihin on vaihdettu kädensuojus ja liekinsammutin. Kaikki aseet varustellaan optisin tähtäimin.

– Rynnäkkökivääri on jokaisen taistelijan keskeisin työkalu ja henkivakuutus taistelukentällä. Jalkaväkemme aseistuksen selkärangan ovat jo yli 50 vuotta muodostaneet kotimaiset RK62-rynnäkkökiväärit, joiden uudistuksessa olemme säilyttäneet aseen toimintatavan ja ampumatarvikkeen, kertoo jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi.

Modernisointi aloitettiin jo vuonna 2011 ja työn arvellaan lisäävän rynnäkkökiväärien käyttöikää pitkälle 2030-luvulle.

Rynnäkkökiväärien modernisointityön kokonaisarvo on ollut noin 12,6 miljoonaa euroa.