1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Porvooseen siirtolapuutarha-alue Veckjärven läheisyyteen

Alueen pohjatyöt ovat lähes valmiit. Enimmillään alueelle mahtuu 60 mökkiä, niiden rakentaminen alkaa pääosin ensi vuonna.

Lyhyet
Siirtolapuutarhan työmaa Porvoossa.
Matti Myller / Yle

Porvoo saa oman siirtolapuutarha-alueen Veckjärven läheisyyteen. Porvoon kaupunki on tehnyt alueelle tiestön sekä vesi- ja viemäröintityöt, jotka valmistuvat toukokuussa.

– Veckjärven ravinnekuormitusta on seurattu jo vuosia ja asia on huomioitu suunnittelun eri vaiheissa, toteaa yhdyskuntasuunnittelija Enni Flykt Porvoon kaupungin kuntatekniikasta.

Alue sijaitsee reilun kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Enimmillään alueelle mahtuu 60 mökkiä.

Yleisilmeestä tulee vaihteleva, sillä mökkien malleja ei rajoiteta samalla tavoin kuin esimerkiksi vanhemmissa kohteissa muissa kaupungeissa on tehty. Mökkien rakentaminen alkaa pääosin ensi vuonna.

Idean taustalla on ollut Maarit Sulkunen ja muutama muu palstaviljelijä, jotka yhdistivät voimansa toiveensa toteuttamiseksi kahdeksan vuotta sitten.

– Jos katsoo tästä sata vuotta eteenpäin, niin porvoolaisille tämä on tuleva ekologinen vaihtoehto mökkeilylle, sanoo tiedottaja Sulkunen Porvoon perinteinen siirtolapuutarha -yhdistyksestä.

Koko maassa uusia siirtolapuutarhoja tai vanhojen alueiden laajennuksia on työn alla noin viitisentoista. Uudellamaalla niistä on lähes puolet.

Kaikkiaan Suomessa on noin 60 siirtolapuutarha-aluetta, joissa yhteensä noin 6 000 palstaa. Maailman pohjoisin siirtolapuutarha on Rovaniemellä.

Lue seuraavaksi