Juniorijalkapalloilu on nyt Suomessa voimissaan: Helsinki Cupiin ilmoittautui ennätysmäärä joukkueita

Helsinki Cup on Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus. Turnaukseen osallistuu yli 20 000 pelaajaa.

juniorijalkapallo
Ekenäs IF kohtasi HJK:n 15-vuotiaiden poikien finaalissa Helsinki Cupissa vuonna 2014.
Ekenäs IF kohtasi HJK:n 15-vuotiaiden poikien finaalissa Helsinki Cupissa vuonna 2014.Yle / Patric Westerlund

Suomen suurimpaan jalkapalloilun junioriturnaukseen Helsinki Cupiin on ilmoittautunut ensi kesäksi ennätysmäärä joukkueita.

Heinäkuun helteissä Helsingissä pelaa yhteensä 1 366 joukkuetta, mikä on viitisenkymmentä enemmän kuin viime vuonna. Kasvua on sekä poikien että tyttöjen joukkueissa.

Osallistujista yllättävän suuri osa koostuu poikajoukkueista. Poikajoukkueita on mukana 1174 ja tyttöjoukkeita 192. Pojille ja tytöille on omat sarjat.

Ulkomaalaisia joukkueita Helsinki Cupissa on tänä kesänä mukana jopa 78 kaikkiaan 20:sta eri maasta, joskin muutaman ulkomaalaisjoukkueen ilmoittautuminen on vielä käsittelyvaiheessa.

Juniorijoukkueita saapuu Helsinkiin muun muassa Argentiinasta, Saksasta, Brasiliasta, Espanjasta, Venäjältä, Latviasta, Meksikosta, Tansaniasta ja Thaimaasta.

– Nuorempien ikäluokkien joukkueita on nyt mukana aiempaa enemmän ja uusia joukkueita olemme saaneet mukaan runsaammin kuin edellisvuosina, Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne kertoo tiedotteessa.

– Helsinki Cupissa kansainvälisyys on saanut vahvaa jalansijaa myös tyttöjen puolella, sillä turnaukseen saapuu Italiasta, Yhdysvalloista, Islannista, Ruotsista ja Virosta yli 10 tyttöjoukkuetta, turnauspäällikkö Lotta Peitsi sanoo tiedotteessa.

Helsinki Cup järjestetään tänä kesänä 44:nnen kerran. Se on Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus, johon osallistuu yli 20 000 pelaajaa.