1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päätoimittajat

Pohjalaisen päätoimittajan paluu töihin kuohuttaa – asiaa käsitellään sisäisesti

Päätoimittaja Toni Viljanmaa oli eduskuntavaaleissa ehdokkaana kokoomuksen riveissä. Se herätti keskustelua, voiko hän palata sitoutumattoman lehden päätoimittajaksi.

päätoimittajat
Toni Viljanmaa.

Sanomalehti Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaan ilmoitus jatkaa tehtävässään herättää keskustelua lehden toimituksen sisällä. Myös julkisuudessa on pohdittu, voiko Viljanmaa palata ehdokkuutensa jälkeen sitoutumattoman sanomalehden päätoimittajaksi. Osa toimittajista ei hyväksy tätä.

Journalisti-lehti nosti kuohunnan Pohjalaisen sisällä esiin viime viikolla artikkelissaan (siirryt toiseen palveluun). Yksi toimittajista kertoi muun muassa eroavansa tehtävästään, jos Viljanmaa palaa päätoimittajaksi.

Tällä hetkellä Viljanmaa on lomalla ja hänen tehtäviään toukokuun puolenvälin tienoille hoitaa Mikko Kallionpää. Viljanmaa asettui eduskuntavaaleissa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Vaalien jälkeen hän erosi puolueesta, ja kertoi palaavansa päätoimittajaksi lomansa jälkeen.

Viljanmaa itse ei kommentoi tilannetta. Hän kertoo, että toimitusjohtaja antaa lausunnot asiasta. Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Pirhonen sanoo, että asian käsittelyä jatketaan sisäisesti eikä siitä ole nyt enempää kerrottavaa.

Lisää aiheesta: Sanomalehti Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa ehdolle eduskuntavaaleihin

Lue seuraavaksi