Jari Lindström vetäytyy julkisuudesta: "Olen siitä oman osani saanut"

Työministerinä toiminut Lindström (sin.) kertoo poistuvansa "vähin äänin" valtakunnan politiikasta hallitusneuvotteluiden jälkeen ja keskittyvänsä kirjan kirjoittamiseen.

Jari Lindström
Jari Lindström
Sinisten Jari Lindström puolueen vaalivalvojaisissa Helsingissä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Entinen kansanedustaja ja työministeri Jari Lindström (sin.) päättää jatkostaan politiikassa tämän vuoden aikana.

Lindström kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että hän harkitsee vakavasti jatkoaan poliitikassa. Lindström aikoo kuitenkin jatkaa Kouvolan kaupunginvaltuustossa kuluvan kauden loppuun asti eli vuoteen 2021 asti.

– Poistun vähin äänin valtakunnan politiikasta heti, kun puolueet saavat uuden hallituksen kasaan. Ja en ole julkisuuden henkilö enää sen jälkeen. Olen siitä oman osani saanut, Lindström kirjoittaa.

Hän pitää taukoa esimerkiksi blogin kirjoittamisesta ja on sulkenut Twitter-tilinsä.

Jari Lindström kertoo keskittyvänsä nyt kirjaan, jota hän kirjoittaa omasta elämästään (siirryt toiseen palveluun). Lindström on kertonut Kouvolan Sanomien haastattelussa käyvänsä kirjassaan läpi tarinoita elämänsä ja uransa varrelta.

Lindström on myös mukana Ylen Dokumenttiprojektissa, joka käsittelee työn merkitystä suomalaisille. Dokumentti julkaistaan Ylen kanavilla joulukuussa.

Putoaminen ei tullut yllätyksenä

Jari Lindström putosi eduskunnasta saatuaan vain noin 1690 ääntä pari viikkoa sitten käydyissä vaaleissa. Edellisissä vaaleissa vuonna 2015 äänisaalis oli lähes 10 000.

Pudotuksen selittää Lindströmin siirtyminen perussuomalaisista sinisiin kesken vaalikauden. Lindström joutui myös ay-liikkeen myrskyn silmään ajaessaan kilpailukykysopimusta ja heikennystä työntekijöiden irtisanomissuojaan.

– Yhtään en kadu lähtöä perussuomalaisista. Tiesin, että näin tulee todennäköisesti käymään, hän kommentoi vaali-iltana.

Vaalien jälkeen Lindström perui ehdokkuutensa EU-vaaleissa.

Lindström kertoi tuolloin Ylelle, että päätös perua ehdokkuus on yksin hänen omansa.

– Ratkaisuni perustuu eduskuntavaalien tulokseen, kampanjan hintaan ja realismiin, Lindström sanoi.

Siniset eivät saaneet ainuttakaan kansanedustajaa eduskuntaan.