1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Valomainosyhtiö Imagon vaihtaa sukupolvea, perustaja myy osuutensa pääomasijoittajalle: "Jostain se korvaus tehdystä työstä on saatava"

Pääomasijoittaja Juuri Partners tuo yhtiöön lisää rahaa, jolla Imagon tavoittelee markkinajohtajan asemaa Pohjoismaissa.

Kajaani
Imagonin hallituksen puheenjohtaja Mika Okkonen
Mika Okkonen jatkaa Imagonin hallituksen puheenjohtajana.Niko Mannonen / Yle

Kajaanilaisen valomainoskonserni Imagonin perustaja Arto Okkonen kuvailee sukupolvenvaihdosta itselleen helpoksi, sillä hän ei ole ollut mukana yhtiön käytännön toiminnassa tällä vuosituhannella.

Sukupolvenvaihdosta on valmisteltu pikkuhiljaa.

– Siirryin vuoden 2000 alusta toimitusjohtajan tehtävistä hallituksen puheenjohtajaksi. Voin leikkisästi sanoa, että en ole tällä vuosituhannella tehnyt ollenkaan oikeita töitä.

Okkosen mukaan heidän tavoitteensa on ollut jo vuosia, että yhtiöön tulevalla sijoittajalla olisi osaamista kansainväliseen kasvuun.

– Juuri Partners valikoitui sen takia, että he ovat tehneet töitä perheyritysten kanssa aikaisemminkin. Heidän salkuissaan olevien yhtiöiden liikevaihto on 5–50 miljoonan euron välillä. Imagonin liikevaihto on 21 miljoonaa euroa, summaa Okkonen.

Imagonin perustaja Arto Okkonen myy osuutensa yhtiöstä pääomasijoittaja Juuri Partnersille. Mutta miksi Okkonen ei myy osuuttaan pojilleen Mika ja Mikko Okkoselle, jotka jatkavat yhtiössä?

– Olemme kyllä suunnitelleet, että sukupolvenvaihdos tehtäisiin perhepiirissä. Se ei kuitenkaan tuo yhtiölle yhtään lisäpääomia kansainväliseen kasvuun.

Pääomasijoittajaa tarvitaan myös siksi, että entiset omistajat, Arto Okkonen mukaanluettuna, tahtovat korvauksen vuosikymmenien työlleen.

– Jostain se korvaus tehdystä työstä on saatava. Olemme kuitenkin kymmeniä vuosia kehittäneet ja kasvattaneet tätä yritystä.

Imagon haluaa olla valomainos- ja sisämiljööratkaisuiden markkinajohtaja Pohjoismaissa. Samalla se pyrkii kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa viidessä vuodessa.

– Kasvu vaatii lisää henkilöstöä, koska tuotantomäärät tulevat lisääntymään. Meillä on tuotantoyksiköt Kajaanissa ja Kangasalla ja näiden kasvattaminen on todennäköistä, kertoo Arto Okkonen.

Lue seuraavaksi