1. yle.fi
  2. Uutiset

SRV ja YIT käänsivät kurssejaan parempaan suuntaan – suurilla rakennusyhtiöillä pyyhkii nyt paremmin kuin viime vuonna

SRV käänsi suuntansa plussalle viime vuoden tappioiden jälkeen. YIT teki edelleen tappiota, mutta vähemmän kuin viime vuonna.

Rakentamis- ja kiinteistöalan yritykset
Kauppakeskus Redin ja Majakan työmaa.
Timo Korhonen / AOP

Vuoden 2019 ensimmäinen kvartaali oli rakennusyhtiö SRV:n kannalta menestyksekäs. Yhtiön liikevaihto nousi 3,2 prosenttia ja yhtiö teki operatiivista liikevoittoa puoli miljoonaa euroa.

Suunta kääntyi merkittävällä tavalla, sillä yhtiö oli tehnyt viime vuoden aikana 10 miljoonaa euroa tappiota. Liikevaihto ja operatiivinen liikevoitto kasvoivat SRV:n mukaan asuntorakentamisen vauhdittumisen takia.

Viime vuoden isoihin tappioihin oli syynä kauppakeskus REDI:n rakentaminen, joka tuotti monia ikäviä yllätyksiä. Alkuvuonna tornitalon rakennustyömaalla sattui iso vesivahinko, josta on kirjattu 2,5 miljoonaa euroa kuluja.

Kuitenkaan vesivahingoista aiheutuneet kulut eivät onnistuneet kääntämään yhtiön kurssia pakkaselle.

YIT supisti tappiotaan, liikevaihto koheni tuntuvasti

Rakennusyhtiö YIT:n oikaistu liiketulos jäi tammi-maaliskuussa 31 miljoonaa euroa tappiolle. Vuosi sitten tappio oli vielä syvempi, 43 miljoonaa euroa.

– Ensimmäisen neljänneksen tulos oli edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa parempi, vaikka tappiollinen. Tulos vastasi kuitenkin odotuksiamme kausiluonteisuuden ja asuntohankkeiden vähäisten valmistumisten vuoksi, kertoo toimitusjohtaja Kari Kauniskangas tiedotteessa.

YIT onnistui nostamaan liikevaihtoaan 16 prosentilla vuoden takaisesta. Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 702 miljoonaa euroa.

Kauniskangas pitää yhtiön näkymiä hyvinä. Rakentaminen on hänen mukaansa hyvällä tasolla Suomessa kaupungistumisen tukemana. Muissa toimintamaissa näkymät ovat vakaita.

Lue lisää:

SRV:n toimitusjohtaja: Viime vuosi oli yhtiön historian heikoin – Kauppakeskus Redi painoi tulosta

SRV: Kalasataman tornitalon vesivahingossa vaurioitui useita kymmeniä asuntoja lähes puolen tornin matkalta

Lue seuraavaksi