S-Pankin yt-neuvottelut ohi – lähtöpassit 54:lle

Pankki aikoo keskittyä ydintoimintaansa.

S-Pankki
S-mobiilipankki.
S-mobiilipankki.Ismo Pekkarinen / AOP

S-Pankki vähentää 54 työntekijää yt-neuvottelujen päätteeksi. Maaliskuussa aloitettujen, 620:tä henkeä koskeneiden yt-neuvottelujen taustalla oli pankin keskittyminen ydinliiketoimintaan ja organisaatiorakenteen selkiyttäminen.

S-Pankin mukaan uudistuksen tavoitteena on keskittää toimintaa yhä tiukemmin kahteen liiketoimintayksikköön, pankkiliiketoimintaan ja varallisuudenhoitoliiketoimintaan. Lisäksi uudistuksella pyritään parantamaan kannattavuutta.

– Olemme määrätietoisesti vahvistaneet ydintoimintaamme viime vuosien ajan ja myös nyt tehdyssä organisaatiouudistuksessa se oli keskeinen tavoite. Valitettavasti tässä yhteydessä myös työpaikkojen määrä vähenee. Uskon kuitenkin, että organisaatiouudistuksen ansiosta pystymme palvelemaan asiakkaitamme aiempaa nopeammin ja paremmin, toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo S-Pankin tiedotteessa.

S-Pankki tukee työpaikkansa menettäviä järjestämällä muun muassa työllistymistä tukevaa valmennusta. Uusi organisaatiorakenne tulee voimaan toukokuun alussa.