Ensimmäiset tiedot Mosambikin syklonista: taloja tuhoutunut, laivoja uponnut, moniin alueisiin ei ole saatu lainkaan yhteyttä

Myrsky tuo voimakkaita sateita, jotka voivat aiheuttaa tuhoja tulevien päivien aikana.

Mosambik
Trooppisen myrskyn Kennethin tuhoja Komoreilla Mosambikin kanaalin pohjoisosassa Intian valtamerellä 25. huhtikuuta.
Trooppisen myrskyn Kennethin tuhoja Komorien saarilla Mosambikin edustalla Intian valtamerellä 25. huhtikuuta.Ibrahim Youssouf / AFP

Voimakas sykloni on tehnyt tuhojaan Mosambikin koillisosissa. Pelastusviranomaisten mukaan myrsky on tuhonnut suuret määrät taloja Macomian alueella. Ibossa taas jopa 90 prosenttia taloista on saattanut tuhoutua, kertoo paikallinen kansalaisjärjestö.

Palman kaupungin edustalla on uponnut neljä laivaa. Kuolonuhreja on raportoitu vasta yksi Pemban kaupungista.

Tietoja tuhoista on saatu vasta hyvin vähän, sillä myrsky on katkaissut yhteyksiä laajoilla alueilla. Neloskategorian sykloni Kenneth iski Mosambikin koillisrannikolle torstaina.

Kenneth on jo toinen voimakas sykloni, joka on iskenyt Mosambikiin viime aikoina. Maaliskuussa sykloni Idai surmasi yli tuhat ihmistä Mosambikissa ja eteläisessä Afrikassa.

Myrsky on tuomassa Mosambikiin voimakkaita sateita ja niiden myötä tulvia. Juuri tulvat aiheuttivat valtaosan myrskykuolemista ja tuhoista maaliskuussa.

Lue myös:

Toimittajalta: Mosambikin katastrofi synnytti jälleen kilpailun siitä, kuka kertoo dramaattisimpia tuholukuja

Amina oli päiviä veden saartamana Mosambikissa, kunnes kalastaja vei perheen turvaan – Pelastaja: “Emme ole vieläkään tajunneet katastrofin laajuutta”

"Jokainen fiksu ihminen auttaa lähimmäistä" - mutta ehtiikö apu perille? Entä väärinkäytökset? Auttamisen ammattilaiset vastaavat