1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi epäilee: Mies varasti työmailta kymmeniä työkaluja Lappeenrannassa

Rakennustyömaihin kohdistuneiden varkauksien määrä on kasvanut selvästi kolmen viime vuoden aikana Lappeenrannan alueella.

rakennustyömaat
Rakenteilla olevat kerrostalot.
Kari Kosonen / Yle

Kaakkois-Suomen poliisi teki erikoisen löydön kotietsinnän yhteydessä pitkäperjantain aamuna Lappeenrannassa. Etsinnässä löydettiin yli 60 erilaista sähkötyökalua tai niihin liittyvää osaa.

Vastaavien uusien työkalujen arvo uutena on poliisin mukaan yli 15 000 euroa. Poliisi epäilee, että työkalut on varastettu talven aikana Lappeenrannan alueelta eri rakennustyömailta.

Rikoksista todennäköisin syin epäiltynä oleva lappeenrantalainen mies vangittiin pääsiäisenä ja hän on edelleen tutkintavankina.

Poliisin mukaan rakennustyömaihin kohdistuneiden varkaustapausten määrä on kasvanut selvästi kolmen viime vuoden aikana Lappeenrannan alueella. Ilmiötä selittänee se, että keskustan tuntumassa on useita isoja ja näkyviä rakennushankkeita vireillä.

Tyypillisesti työmailta on anastettu sähkötyökaluja, kuparikaapelia tai työkoneita. Useissa tapauksissa rikosten motiiviksi poliisi epäilee huumausaineiden käytön rahoittamista eli varastetut työkoneet on myyty eteenpäin tai vaihdettu suoraan huumeisiin.

Lue seuraavaksi