Nilsiän Louhosareenalle suunnitellaan uudenlaista oopperaa

Virolainen tapahtumajärjestäjä haluaisi järjestää Louhosareenalla heinäkuussa konsertin, joka yhdistäisi oopperaa ja kevyttä musiikkia.

Kuopio
Tunteen Palo -näytelmän harjoitukset.
Tunteen Palo -näytelmän harjoitukset Louhosareenalla vuonna 2009.YLE / Minna Kaipainen

Nilsiän Louhosareenalle suunnitellaan uudenlaista ooppera-tapahtumaa. Oopperaesitysten lisäksi tapahtumaan kuuluu sen päättävä picnic-gaalakonsertti, jossa esitetään korkeatasoista kevyttä musiikkia.

Virolainen JL Classic OÜ on tehnyt Kuopion kaupungille esityksen Louhosareena Opera Picnic -konsertin järjestämisestä ensi heinäkuussa 2019. Aikataulu on haastava, mutta Kuopion kaupunki haluaisi selvittää, onko tapahtuman toteuttaminen mahdollista jo tänä kesänä. Tarkoituksena on, että tapahtuma järjestettäisiin seuraavien viiden vuoden aikana Louhosareenalla vuosittain heinäkuussa.

Tämän vuoden ohjelmistoa on suunniteltu yhdessä pietarilaisen kamarioopperan kanssa. Luvassa olisi Giuseppe Verdin Traviata, Pjotr Tšaikovskin Jevgeni Onegin ja päätöskonserttina virolaislaulajan, Georg Otsin 100-vuotisjuhlakonsertin vierailu.

Tapahtuma halutaan pitää helposti saavutettavana ja ei-elitistisenä, mutta tyylikkäänä Louhosareenan erityispiirteitä hyödyntäen. Suunnittelun lähtökohtana on pitää pääsylippujen hinta kohtuullisena.

Tapahtumajärjestäjä hakee rahaa kaupungilta

Virolainen JL Classic OÜ hakee Kuopion kaupungilta 20 000 euron tapahtumatukea tämän vuoden konsertin tuotantokustannuksiin. Se myös esittää kaupungille neuvottelujen käynnistämistä monivuotisesta yhteistyöstä.

Kuopion kaupungin mukaan tapahtuma voi lisätä Tahkon tunnettuutta sekä kesämatkailua. Kaupunginhallitukselle esitetään, että JL Classic OÜ:lle myönnetään 18 000 euron tapahtumatuki oopperakonsertin järjestämiseen.

Lisäksi esitetään, että kaupungin tapahtumaryhmä neuvottelisi virolaisen tapahtumajärjestäjän kanssa sopimuksesta Louhosareena Opera Picnic -konsertin järjestämisestä vuodesta 2020 eteenpäin.