Pielaveden vanhustyönkeskuksesta varastettiin arvokas pronssiveistos: "Tämä on surullinen tapaus"

Noin puoli metriä korkea ja melko painava veistos varastettiin todennäköisesti pääsiäispyhien aikaan.

Pielavesi
Pielaveden kunnan vanhustyönkeskuksesta on varastettu Taru Mäntysen pronssiveistos nimeltään Konserttiin (1979).
Pielaveden kunnan vanhustyönkeskuksesta on varastettu Taru Mäntysen pronssiveistos nimeltään Konserttiin (1979).Pielaveden kunta

Pielaveden vanhustyönkeskuksesta on varastettu arvokas veistos. Kyseessä on Taru Mäntysen pronssiveistos nimeltään Konserttiin (1979).

Pielaveden kunnan asianhallintasihteeri Katariina Husso kertoo, että veistos on todennäköisesti viety pääsiäisen aikaan eli 18.–22. huhtikuuta välisenä aikana. Viimeksi noin puoli metriä korkea ja melko raskas veistos on tiettävästi ollut paikallaan viime torstaina. Varkaus havaittiin pääsiäispyhien jälkeen.

– Vanhustyönkeskus on autiota, se aiotaan purkaa ja veistos on odottanut lukitussa huoneessa siirtoa jonnekin muualle. En osaa sanoa, onko huoneeseen murtauduttu, Husso sanoo.

Poliisi tutkii varkautta. Pielaveden kunta pyytää osoittamaan kaikki vihjeet Itä-Suomen poliisille numeroon 0295 450 311.

– Tämä on surullinen tapaus. Kyseessä on hieno ja arvokas teos. En osaa euromääräisesti arvioida, kuinka arvokas se on. Toivomme, että näkyvyys auttaisi tapauksen selvittelyssä, jos joku yrittää myydä veistosta, Husso sanoo.