1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sri Lanka

Islamistitaistelijat räjäyttivät itsensä rynnäkön päätteeksi Sri Lankassa – 15 ihmistä kuoli

Räjähdykset tapahtuivat Sri Lankan itäosassa lähellä kaupunkia, jossa yksi pääsiäisen iskuista tehtiin.

Sri Lanka
Sotilaat vartioivat katua Colombossa 25. huhtikuuta.
Sri Lankan Colombossa on näkynyt tällä viikolla normaalia enemmän poliiseja. Viime yön tulitaistelu ja itsemurhaiskut tapahtuivat Kalmunain kaupungissa.AFP

Itäisessä Sri Lankassa on löydetty 15 ihmisen ruumiit yöllisen tulitaistelun ja itsemurhapommitusten jäljiltä, kertoo poliisi.

Poliisi oli antanut armeijalle vihjeen paikasta, jossa se epäili pääsiäissunnuntain terrori-iskujen epäiltyjen piileskelevän.

Kun sotilaat saapuivat rakennukseen, kolme islamistia laukaisi räjähteet ja alkoi ampua. Räjähdyksessä kuoli kolme naista ja kuusi lasta.

Poliisin mukaan kolme talon ulkopuolelta löytyi kuolleina kolme muuta miestä, joiden epäillään myös olleen itsemurhapommittajia.

Yksi nainen ja nuori tyttö selvisivät hengissä, ja heitä hoidetaan läheisessä sairaalassa.

Poliisi ja sotilaat kävivät tulitaistelua sisällä olleiden islamistien kanssa perjantai-iltana yli tunnin ajan. Ruumiit löytyivät lauantaiaamuna.

Lähellä päätekijäksi epäillyn kotikaupunkia

Itsemurhapommitukset tapahtuivat Kalmunaissa Batticaloan eteläpuolella. Batticaloassa tehtiin yksi pääsiäissunnuntain terrori-iskuista, joissa kuoli 253 ihmistä.

Talo on lähellä iskujen päätekijäksi epäillyn, Shangri La -hotellin iskussa kuolleen radikaalin saarnaajan kotikaupunkia, kertoo Britannian yleisradio BBC (siirryt toiseen palveluun).

Toisessa samanaikaisessa rynnäkössä poliisi takavarikoi räjähteitä, terroristijärjestön Isisin lippuja ja vaatteita, BBC kertoo.

Sri Lankan katolinen kirkko on perunut sunnuntain messut uusien iskujen pelossa.

Lisää aiheesta:

Sri Lankan presidentti: pääepäilty kuoli terrori-iskussa, tavoitteena pidättää 140 Isis-taistelijaa

Sri Lanka suree terrori-iskujen uhreja – yli 300 kuolonuhrin joukossa oli kymmeniä lapsia

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi