Kuopiolaismiehen rauhallinen tv-ilta loppui dramaattisesti – "Tulipalo, äkkiä ulos!"

Viranomaiset selvittävät rajun tulipalon syttymissyytä.

tulipalot
Useita asuntoja tuhoutui luhtitalon tulipalossa Kuopiossa.
Jukka Eskanen / Yle

Kuopiolainen Tapani Sonninen ei unohda perjantai-iltaa helposti. Kuopion Savolanniemessä asuva Sonninen katsoi puolisonsa kanssa televisiota. Äkkiä kaikki muuttui.

– Olin ottamassa kahvia ja huomasin, että ulkona on paljon porukkaa. Ulkopuoliset alkoivat soitella ovikelloja ja komensivat ihmisiä äkkiä ulos, kertoo Sonninen.

Kaksikerroksisessa luhtitalossa syttynyt tulipalo aiheutti palovahinkoja viiteen asuntoon. Asukkaat pääsivät nopeasti ulos asunnoistaan eikä raju tulipalo aiheuttanut viranomaisten mukaan henkilövahinkoja.

Savu- ja vesivahinkoja tuli useisiin asuntoihin ja noin 20 asukasta joutui tilapäismajoitukseen. Vuonna 2016 valmistuneessa talossa on 20 asuntoa kahdessa kerroksessa. Kaikkiaan taloyhtiössä on 38 huoneistoa.

Palopaikalle tuli perjantai-iltana 12 pelastusyksikköä ja tulipaloa oli sammuttamassa 30 palomiestä. Sammutustöissä palomiehet purkivat osin talon kattoa.

Tulipalo keräsi paikalle runsaasti yleisöä. Pelastuslaitos jatkoi tulipalon jälkivartiointia läpi yön.

Kuopiolainen Tapani Sonninen asuu tulipalossa vaurioituneen luhtitalon alakerrassa.
Tapani Sonninen asuu tulipalossa vaurioituneen luhtitalon alakerrassaJukka Eskanen / Yle

Tapani Sonninen on asunut taloyhtiössä viime kesästä lähtien. Sonnisen asunto on palaneen talon toisessa siivessä. Sonninen tuuletti yöllä asuntoaan eikä joutunut evakkoon. Talon asukkaat kävivät dramaattisia tapahtumia läpi jo yöllä. Uni tuli vasta pikkutunneilla.

– Tulipalon syttymissyy on arvoitus. Illalla kuulin arvioita, että palo olisi lähtenyt yhdestä toisen kerroksen asunnosta. Edessä ovat isot korjaukset ja osa asukkaista joutuu tilapäismajoitukseen, miettii Sonninen.

Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat palopaikkaa lauantaina. Palon mahdollisesta syttymissyystä ei ole vielä annettu tietoja.

Palonsyyn tutkinta jatkuu tiiviisti ja poliisi on ilmoittanut tiedottavansa tulipalotutkinnasta seuraavan kerran maanantaina.