1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Kulotuksesta karannut tuli poltti hehtaarin maastoa Mynämäellä

Maastopalo oli matkalla kohti nuorta metsikköä. Palomestarin mukaan tilanne näytti pahalta.

Lyhyet
Pelastuslaitos
Palomiehet estivät tulen leviämisen, mutta keittiö tuhoutui. Arkistokuva.Linus Hoffman / Yle

– Nyt ei saa tehdä mitään avotulia, ei mitään mistä voi kipinöitä lentää. Kulottaa ei saa missään tapauksessa, toteaa päivystävä palomestari Olli Suominen.

Pelastuslaitos oli juuri saanut hakkuualueen kulotuksesta lähteneen maastopalon hallintaan Mynämäen Heinijoella. Iltapäivällä puoli kahden aikaan lauantaina alkanut palo poltti noin hehtaarin maastoa ja aluskasvillisuutta. Hakkuualueen lähellä oli myös maanomistajan asunto, mutta sitä kohti liekit eivät lähtenet.

Sen sijaan palo uhkasi levitä hakkuualueen reunassa olevaan nuoreen metsikköön. Sen takana puolestaan oli suota. Vaara isoon paloon oli olemassa.

Palomestarin mukaan tilanne näyttikin pahalta, kun ensimmäiset yksiköt saapuivat paikalle. Palon eteneminen saatiin kuitenkin hallintaan aivan metsän reunaan. Kolmen aikaan iltapäivällä käynnissä olivat jälkisammutus ja raivaustyöt. Niiden arvioidaan kestävän tunteja.

– Maapohja on vähän soista, tuli pureutuu sinne, Suominen toteaa.

Hän korostaa vielä, että Varsinais-Suomessa on metsäpalovaroitus voimassa. Maasto on hyvin kuivaa, joten pitää olla hyvin varovainen. Esimerkiksi tynnyreissä ei saisi poltaa roskia tai tehdä mitään avotulia, mistä voisi kipinöitä lentää.

Mynämäen paloa oli sammuttamassa yhteensä kymmenen yksikköä.

Lue seuraavaksi