1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sovelluskehitys

NYT: Apple on poistanut sovelluksia, jotka yrittävät rajoittaa Applen laitteiden käyttöä

New York Times laski, että 17 suosituimmasta sovelluksesta 11 on poistettu tai sen toimintaa on rajoitettu.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook talouskokouksessa Kiinassa maaliskuussa. Cook on sanonut, ettei Apple halua ihmisten käyttävän kaikkea aikaansa puhelimien parissa. Kuva: Ng Han Guan / EPA

Apple on poistanut sovelluskaupastaan laitteidensa käyttöä hillitseviä sovelluksia, kertoo New York Times (siirryt toiseen palveluun).

"Alasajo" koskee sovelluksia, joiden avulla vanhemmat voivat rajoittaa lastensa puhelimen käyttöä tai omaa puhelimen käyttöään.

New York Timesin mukaan sovelluksia alettiin rajoittaa tai niitä alettiin poistaa Applen sovelluskaupasta sen jälkeen, kun Apple toi itse laitteisiinsa ominaisuuden, jolla ruutuajan käyttöä voi seurata ja rajoittaa.

New York Times laskee, että viimeisen vuoden aikana 17:stä ladatuimmasta rajoitussovelluksesta 11 on poistettu tai niiden toimintaa on rajoitettu.

Jotkut sovelluskehittäjät ovat joutuneet lopettamaan toimintansa tai pelkäävät tulevaisuutensa puolesta.

Lehden haastattelemien sovelluskehittäjien mukaan poisto on saattanut tapahtua varoittamatta tai selvää vastausta sovelluksen muuttamista koskeviin kysymyksiin ei ole annettu.

Apple on perustellut poistoja sanomalla, että sovellukset rikkovat sovelluskaupan ehtoja esimerkiksi antamalla mahdollisuuden hallita toisen ihmisen puhelinta. Aiemmin Apple on sallinut tämän, NYT huomauttaa.

Kaksi yhtiötä on valittanut asiasta EU:n kilpailuviranomaisille.

Applen edustaja kommentoi New York Timesille, että yhtiö kohtelee kaikkia sovelluksia samanarvoisesti, myös niitä, jotka kilpailevat Applen omien palveluiden kanssa.

Lue myös:

Näin rajoitat lasten kännykkäaikaa – samalla voit hillitä omaa someaikaasi