HSL:n matkakortteja voi taas ladata normaalisti

Toiminnassa oli katkos lauantaina, kun HSL:n suuri vyöhykeuudistus astui voimaan.

Helsingin seudun liikenne (HSL)
Uusi matkakortin kortinlukija esittelytilaisuudessa.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin seudun joukkoliikenteen matkakorteille voi jälleen ladata normaalisti sekä kautta että arvoa.

HSL kertoo tiedotteessa, että lippujen myynti ja matkakorttien lataaminen toimii koko lauantain kestäneen myyntikatkoksen jälkeen normaalisti kioskeissa, lipunmyyntiautomaateissa sekä kauppojen myyntipisteissä.

Toiminnassa oli katkos lauantaina, kun HSL:n suuri vyöhykeuudistus astui voimaan. Katkos koski noin miljoonaa matkakorttiasiakasta.

HSL kertoo saaneensa lauantaina kaikki taustajärjestelmät onnistuneesti päivitettyä uusiin vyöhykkeisiin. HSL vielä seuraa myynnin käyttöönoton sujumista sunnuntaiaamupäivän aikana myyntipisteiden avautumisen tahtiin.

Palvelupisteet puolestaan avautuvat uusiin vyöhykkeisiin maanantaina. Silloin niissä voi käydä vaihtamassa kausilippunsa matkustusalueen, jos uusille vyöhykkeille päivittynyt lippu ei vastaa matkustustarpeita.

Myös alennuksiin oikeuttavan asiakasryhmän päivitys onnistuu maanantaista alkaen kaikissa palvelupisteissä.

Apua oikean lipun valintaan saa Reittioppaasta (siirryt toiseen palveluun) ja HSL- sovelluksesta (siirryt toiseen palveluun). Ne kertovat reitin lisäksi sen, minkä lipun reitille tarvitsee.

Lue myös:

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lippu-uudistus on sujunut ilman suuria ongelmia: Kaikki on mennyt paremmin kuin luultiin

Yli miljoonan matkustajan arki menee uusiksi, kun pääkaupunkiseudun vyöhykeuudistus tulee vihdoin voimaan – tämä kaikki siitä pitää tietää

Helsingin seudun joukkoliikenne uudistuu lauantaina – Mitä turistin pitää tietää pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä?