Käräjäoikeuteen jätetty haastehakemus, joka kohdistuu Muhoksen kunnanjohtoon

Haastehakemus koskee tietosuojarikosta.

Muhos
lakikirjoja hyllyssä
Ismo Pekkarinen / AOP

Käräjäoikeuteen on jätetty haastehakemus, joka kohdistuu Muhoksen kunnanjohtoon.

Haastehakemuksen on jättänyt kunnan hallinto- ja talousjohtaja ja se koskee tietosuojarikosta. Haastehakemus kohdistuu Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirtaan, kunnan hallintopäällikköön sekä muutamaan kunnanhallituksen sekä valtuuston jäseniin. Asiasta kertoi ensin Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Kunnanjohtaja Jukka Syvävirta kertoo, ettei tiedä, mitä kanne tarkalleen koskee, koska käräjäoikeudesta ei ole vielä tullut asiaan liittyen mitään tietoa vastaajille. Haastehakemuksen jättänyt hallinto- ja talousjohtaja ei halunnut kommentoida tapausta.

Käräjäoikeudesta kerrotaan, että asialle ei ole vielä käsittelypäivää, koska haastehakemuksesta on mennyt täydennyskehotus asianomistajille, joka tulee toimittaa 2.5. mennessä.

Muhoksen kunnanvaltuusto käsittelee tänä iltana kokouksessaan aloitetta tilapäisen valiokunnan perustamisesta, joka selvittäisi nauttiiko kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto valtuuston luottamusta.

Syvävirta ei tiedä myöskään, mistä aloitteessa on kyse, koska siinä ei ole esitetty minkäänlaisia perusteita. Samanlainen tilanne oli hänen mukaansa myös viime keväänä, jolloin samankaltainen aloite kohdistui tarkastuslautakuntaan.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)