Verkatehtaan uudeksi toimitusjohtajaksi Turun Logomon tapahtumajohtaja

Janne Auvinen on toiminut Logomossa vuodesta 2012.

kulttuurikeskukset
Verkatehtaan uudeksi toimtusjohtaksi valittu Janne Auvinen.
Verkatehtaan uudeksi toimtusjohtaksi valittu Janne Auvinen aloitaa tehtävässään 1. marraskuuta 2019.Lauri Rautavuori / Yle

Hämeenlinnan kulttuuri- ja kongressitalo Verkatehtaan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu teatteritaiteen maisteri Janne Auvinen.

Auvinen on toiminut vuodesta 2012 Turussa Logomon tapahtumajohtajana. Hänen kaudellaan Logomo on noussut Suomen merkittävimpien kulttuuri-, viihde- ja tapahtumakeskusten joukkoon, Verkatehdas kertoo tiedotteessaan.

Auvinen saa toimitusjohtajan viitan eläkkeelle jäävältä Jouko Astorilta ja siirtyy Verkatehtaalle Astorin valmennukseen ja aisapariksi elokuun puolivälissä. Toimitusjohtajana Auvinen aloittaa 1. marraskuuta 2019.

– Olen äärimmäisen innoissani ja motivoitunut päästessäni näin kerrassaan hienon joukon ja kauas nähneen Joukon tekemää työtä jatkamaan ja jakamaan. Verkatehdas on ollut aina lähellä sydäntäni, ja olen ylpeä saadessani olla osa tämän hienon talon tulevaisuutta, yksi sen rakentajista, Janne Auvinen kertoo.

"Erinomaiset edellytykset"

Auvinen on myös esitystilasuunnittelija. Hän on osallistunut esimerkiksi Suomen Kansallisteatterin, Musiikkitalon, Logomon ja Verkatehtaan tominnalliseen suunnitteluun.

Auvinen oli konsultoimassa sitä, miten Verkatehtaasta saadaan hyvin toimiva kokonaisuus niin esiintyjien, henkilökunnan kuin katsojienkin kannalta.

– Miten rekat kulkevat, mistä kautta tavaraa roudataan ja miten yleisö saa helpoiten sen, mitä se on tullut hakemaan, hän luettelee.

Hän haluaa säilyttää Verkatehtaan koko kansan olohuoneena. Kynnyksen pitää olla matala, ja elitistisen kulttuurilaitoksen leimaa pitää välttää.

– Kaiken ei tarvitse olla kovan rahan tarjontaa, tarjonnan pitää olla monipuolista niin, että kaikilla on varaa käydä Verkatehtaan riennoissa.

Verkatehdas Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Holstila ajattelee, että Verkatehtaan toimitiloja pitää uusia ja yhtiön palvelukykyä kehittää kilpailukyvyn varmistamiseksi.

– Janne Auvisella on erinomaiset edellytykset vastata näihin haasteisiin.

Juttua päivitetty 29.4. klo 16:37: lisätty Auvisen kommentteja.