Hyppää sisältöön

CMI poisti maininnan Hussein al-Taeesta

Myös al-Taee on poistanut maininnan CMI:stä Twitter-tiedoistaan.

Kuva: Laura Railamaa / Yle

Konfliktinratkaisujärjestö CMI on poistanut verkkosivuiltaan maininnan työntekijästään, SDP:n kansanedustajasta Hussein al-Taeesta. Myös al-Taee on poistanut CMI:n Twitter-profiilinsa tiedoista, kertoo Verkkouutiset (siirryt toiseen palveluun).

Muutos on ilmeisesti tehty sunnuntaina illalla julkaistun (siirryt toiseen palveluun) israelilaisen Jerusalem Post -lehden artikkelin jälkeen. Lehden haastattelema ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal -keskuksen Jerusalemin toimiston johtaja, tohtori Efraim Zuroff kertoi pitävänsä Hussein al-Taeeta ”selvästi antisemiittinä”.

CMI perustelee Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) al-Taeen nimen poistamista sillä, ettei hän tämä kansanedustajana ole enää töissä järjestössä.

STT:n mukaan al-Taee on kommentoinut hyvin kärjekkäästi Lähi-idän tilannetta Facebook-kirjoituksissa vuonna 2014. Hän oli kirjoituksissaan muun muassa vihjaillut, että Israel ja Yhdysvallat ovat kouluttaneet Isis-terroristeja.

– Haluan pyytää anteeksi sitä, että olen rinnastanut Israelin ja Isisin, koska se kommentti on yksiselitteisesti typerä eikä millään tavalla edusta omaa ajatteluani tai arvomaailmaani, al-Taee pahoitteli aiemmin STT:lle.

Lue lisää: