Poliisi: Kuopion Savolanniemen luhtitalon tulipalo sai ilmeisesti alkunsa asunnon parvekkeelta – syttymissyy ei vielä tiedossa

Kaikki tutkintalinjat ovat poliisin mukaan vielä auki.

tulipalot
Useita asuntoja tuhoutui luhtitalon tulipalossa Kuopiossa.
Jukka Eskanen / Yle

Kuopion Savolanniemessä perjantai-iltana syttyneen luhtitalon tulipalon syttymissyy on vielä epäselvä. Poliisin mukaan tutkinnan ja silminnäkijähavaintojen perusteella vaikuttaa siltä, että palo sai alkunsa yhden asunnon parvekkeelta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että viikonlopun ja maanantain aikana on tehty tiiviisti kuulemisia, kuulusteluita ja teknistä tutkintaa. Lepolan mukaan palon varsinaista syttymissyytä selvitetään yhä.

– Kaikki tutkintalinjat ovat auki. Selvitetään myös sitä, ovatko joku tai jotkut aiheuttaneet palon huolimattomuudellaan vai onko tässä täysin tapaturmainen syttymissyy, Lepola.

Poliisi ottaa vastaan uusia havaintoja tapahtumista. Ne voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi tai vihjepuhelimeen numerossa 0295 415 232.

Tulipalossa ei tullut henkilövahinkoja, mutta useita huoneistoja tuhoutui. Moniin muihin asuntoihin tuli savu- ja vesivahinkoja. Rikoskomisario Lepolan mukaan toistakymmentä asuntoa ei ole tällä hetkellä asuttavassa kunnossa.

Palo syttyi 20 asunnon talossa perjantaina iltayhdeksän aikaan. Koko taloyhtiössä on lähes 40 huoneistoa.