1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. syrjintä

Romaniperheen ei annettu tankata käteisellä huoltoasemalla – esitutkinta valmis, huoltamon työntekijät kiistävät syrjineensä

Epäillyt kiistävät syrjintärikoksen. Heidän mukaansa romaniperhettä ei voinut palvella epäasiallisen käytöksen takia.

Kuva: AOP

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan vantaalaisella huoltoasemalla viime toukokuussa tapahtuneesta epäillystä syrjintärikoksesta. Tapaus etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Laajasti uutisoidussa tapauksessa vantaalainen huoltoasema kieltäytyi myymästä romaniperheelle bensiiniä käteismaksulla. Tapahtuma tallentui myös videolle.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että kahden huoltamotyöntekijän epäillään syyllistyneen syrjintärikokseen kieltäytyessään palvelemasta huoltoasemalle tankkaamaan pysähtyneitä ihmisiä. Epäiltyjä on kaksi ja asianomistajia kolme.

Rikoskomisario Juha Springare Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että asianomistajat ovat kokeneet tulleensa syrjityiksi oman romanitaustansa vuoksi – että he eivät olisi saaneet palvelua taustansa takia.

Epäillyt taas ovat kiistäneet syrjinnän ja kertoneet oman näkemyksensä asiasta.

– Epäillyt ovat sitä mieltä, että tässä ovat olleet muut asiat kyseessä. He ovat kokeneet, että asianomistajat ovat käyttäytyneet epäasiallisesti eikä heitä ole voinut palvella heidän käytöksensä vuoksi, Springare kertoo.

Lue lisää:

Neste: Romaniperheen syrjintä ei ollut ainoa tapaus (16.5.2018)

Poliisi tutkii romaniperheen kohtelun huoltamolla (15.5.2018)

Romaniperheen ei annettu tankata käteisellä huoltoasemalla – tilanne tallentui videolle: "Vieläkin ihmisillä on näin kovat ja pinttyneet ennakkoluulot" (14.5.2018)