Kahdelle poliisille virkarikossyytteet Helsingissä – epäillään luovuttaneen salattua esitutkinta-aineistoa vääriin käsiin

Asiasta kertoi maanantaina Lännen Media. Syyttäjä vahvistaa tiedon Ylelle.

poliisi
Poliisin merkki hihassa.
Onni Ojala / Lehtikuva

Kahta Helsingin poliisilaitoksen poliisia vastaan on nostettu syyte virkarikoksista ja toinen poliiseista on pidätettynä virasta. Asiasta kertoi maanantaina Lännen Media (siirryt toiseen palveluun), ja kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vahvistaa tiedon Ylelle.

Virasta pidätetty poliisi on työskennellyt päällikkö- ja johtotehtävissä Helsingin poliisissa. Rikosnimikkeet asiassa ovat virkavelvollisuuden rikkominen, virkasalaisuuden rikkominen ja kunnianloukkaus.

Kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen Helsingin syyttäjänvirastosta kertoo Ylelle, että poliisin epäillään luovuttaneen salattua esitutkinta-aineistoa sellaiselle taholle, jolle sitä ei ollut oikeutta antaa.

Hämäläinen vahvistaa, että toinen epäillyistä poliiseista kuuluu päällystöön, toinen miehistöön. Molemmat työskentelevät Helsingin poliisilaitoksessa.

Syyttäjän mukaan asian käsittely alkaa toukokuun alussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Yle tavoitti maanantai-iltana myös Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajan, ylikomisario Juha Hakolan. Hän ei halunnut kommentoida asiaa millään tavalla.

Aiheesta muualla:

Kaksi poliisia saa syytteen virkarikoksista Helsingissä (siirryt toiseen palveluun) (Aamulehti 29.4.2019)