Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja huolissaan seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien liikuntapalveluista

Porin perussuomalaisten valtuustoryhmää johtava Ismo Läntinen vaatii Porin urheilutalon kunnostamista, jotta erilaiset vähemmistöt saavat kunnollisia liikuntapalveluita.

Pori
Porin kaupunginvaltuutettu Ismo Läntinen (ps.)
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Ismo Läntinen.Antti Laakso / Yle

Porin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Ismo Läntinen ottaa tiukasti kantaa maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen liikuntapalvelujen parantamisen puolesta.

Läntinen korosti maanantaina Porin kaupunginvaltuustossa pitämässään puheessa, että erilaiset vähemmistöt tarvitsevat kunnollisia liikuntapaikkoja. Hän nosti esille myös muut erityisryhmät kuten vammaiset.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ottanut kantaa (siirryt toiseen palveluun) erilaisten vähemmistöjen erillisiä liikuntapalveluja vastaan. Halla-ahon mukaan esimerkiksi maahanmuuttajanaisten omat uintivuorot ovat tasa-arvon periaatetta vastaan.

Urheilutalo Läntisen silmäterä

Ismo Läntisen vähemmistöpuheen taustalla oli Läntisen pitkäaikainen huoli Porin urheilutalon kohtalosta. Kaupungissa on pitkään suunniteltu urheilutalon kunnostamista, mutta rakennus on jäänyt muiden investointikohteiden varjoon.

Porin urheilutalo ulkoa
Porin urheilutalo vaatisi remonttia.Camilla Uçan / Yle

Läntinen katsoo, että urheilutalon kunnostaminen tai uuden talon rakentaminen tuottaisi hyvää kaikille kaupunkilaisille.

Viime vuonna laaditun arvion mukaan urheilutalon laajennus maksaisi 11 miljoonaa euroa ja kokonaan uuden urheilutalon rakentaminen 20 miljoonaa euroa.

Punnertaa voi luonnossakin

Aivan kaikki eivät Läntisen ehdotuksesta innostuneet. Esimerkiksi kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Heikki Santavuo totesi, että kaikki voivat mennä metsään tai Yyteriin liikkumaan. Näissä paikoissa voi hänen mukaansa myös esimerkiksi punnertaa.

Santavuo korosti myös, että maksuttomat liikuntapalvelut – kuten ilmaiset uimahallipäivät – eivät välttämättä ole hyvä asia. Hän kertoi hankkineensa uimahalliin kausikortin ja toivoi hänen kaltaistensa henkilöiden huomioimista, jos palveluita halutaan muuttaa ilmaisiksi.

Porissa järjestettiin äskettäin päivä, jolloin uimahalleihin, moniin muihin liikuntapalveluihin ja museoihin pääsi sisälle sillä hinnalla, jonka halusi itse maksaa. Maksa mitä haluat -päivä oli erittäin suosittu, ja Porin vapaa-aikatoimi suunnittelee kokeilun laajentamista.