1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Eurovaalisirkus käyntiin, puolueet vastaavat hallitustunnustelija Rinteelle, vapun sää on vaihteleva

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Eu:n lippu maalattuna nuoren naisen kasvoihin.
Stephanie Lecoqo / EPA

Euroopan tason vaalimittely alkoi

Eurovaaleja käydään Suomesta katsottuna kahdella näyttämöllä. On Suomen kansallinen taso ja Euroopan taso. Euroopan tason mittelö käynnistyi eilen maanantaina, kun viiden puolueen kärkiehdokkaat väittelivät keskenään Euroopan suunnasta. Osallistujat ovat ehdolla Euroopan komission seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Puolueet luovuttavat vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteelle

Eduskuntapuolueet luovuttavat tänään vastauksensa hallitustunnustelija Antti Rinteen kysymyksiin. Eilen maanantaina vastauksensa luovuttivat jo keskusta ja vihreät. SDP:n puheenjohtaja Rinne pitänee iltapäivästä tiedotustilaisuuden, kun hän on saanut vastaukset.

Antti Rinne
Antti RinneMartti Kainulainen / Lehtikuva

EU-komissio patistaa Suomea vähentämään maatalouden kuormitusta vesistöissä

Suomi on saanut moitteita maatalouden vesiensuojelun puutteista EU:n komissiolta. Komissio patistaa Suomea vähentämään maatalouden aiheuttamia ravinne- ja leväongelmia vesistöissä.

.

Lietelantaa levitetään peltoon
Antti Karhunen / Yle

Opiskelijalle vappu voi olla viikkojen ponnistus

Vapunvietto ei ole pikamatka vaan maraton. Näin on ainakin kovimman juhlakunnon opiskelijoiden kohdalla. Mutta millaisin valmisteluin pitkään vappuun voi varautua – ja miten kummassa sen jaksaa? Sen kertovat vapunviettoon hartaasti suhtautuvat opiskelijat.

Ylioppilaslakkeja juhlivien opiskelijoiden käsissä.
Mauri Ratilainen / AOP

Ensin poutaa, sitten sadetta

Tänään vappuaattona on poutaista ja aurinkokin paistaa laajalti. Lappiin virtaa kylmempää ilmaa, ja sää pilvistyy pohjoisimmassa Lapissa. Paikoin voi tulla vähän lunta. Etelässä ja lounaassa heikot vesikuurot ovat mahdollisia iltapäivällä. Vappupäivänä leviää maan pohjoisosaan vesi-, räntä- ja lumisateita. Myös maan keskiosasta länsirannikolle yltävällä alueella tulee sadekuuroja.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Tiistain sääkartta.
Yle
Lue seuraavaksi