Sara Tuisku erotettiin kokoomuksen valtuustoryhmästä Rovaniemellä

Erottamista perustellaan luottamuspulalla.

Rovaniemi
Sara Tuisku, kokoomuksen kansanedustajaehdokas
Sara Tuisku, kokoomuksen kansanedustajaehdokasPerttu Ruokangas / Yle

Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmä on erottanut Sara Tuiskun valtuustoryhmästä. Erottamista perustellaan luottamuspulalla.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanna Luoma kertoo, että päätös syntyi yksimielisesti maanantaina sen jälkeen kun ryhmä oli kuullut Tuiskua. Luoma ei halua kertoa mitä luottamuspula tässä tapauksessa tarkoittaa eikä hän muutenkaan sano enempää tapauksen yksityiskohtia.

– Sen voin sanoa, että tätä on mietitty pidempään eikä kyse ollut hetken mielijohteesta.

Tuisku on muun muassa Rovaniemen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen. Kaupunginhallituksen jäsenyydet ovat katkolla, sillä valtuusto päättää niistä seuraavaksi kahdeksi vuodeksi 20. toukokuuta. Tuisku tuskin on enää kokoomuksen valtuustoryhmän ehdokas kaupunginhallitukseen.

Sara Tuisku ja Jaana Pelkonen eduskuntavaalikampanjatilaisuudessa Rovaniemen Lordin aukiolla 16.3.2019.
Sara Tuisku (oikealla) ja Jaana Pelkonen eduskuntavaalikampanjatilaisuudessa Rovaniemen Lordin aukiolla 16. maaliskuuta.Perttu Ruokangas / Yle

Tuisku: Kohtuuton päätös

Sara Tuisku on ollut varsin vähäsanainen erottamispäätöksestä. Yle Rovaniemi sai hänet kiinni tiistaina iltapäivän alussa, ja silloin hän ei halunnut avata erottamisen syitä millään tavalla.

Tuisku sanoo ainoastaan, että nyt riitelevät ihmiset eivätkä asiat. Tuiskun mukaan kokoomuksen valtuustoryhmän päätös on valitettava ja kohtuuton.

– Viime viikon keskiviikon kokouksessa minua syytettiin ja hiillostettiin viisi tuntia. Eilen minua ei otettu mukaan kokoukseen (jossa erottamispäätös tehtiin). Tunnistan kyllä erimielisyydet ryhmän sisällä, mutta päätöksen rajuus yllätti.

Tuisku oli ehdolla viime eduskuntavaaleissa, mutta jäi varalle saatuaan toiseksi eniten ääniä kokoomuslaisista. Hän sai 2 216 ääntä.

Tuiskun erottamisesta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Lisätty Sara Tuiskun kommentit 30.4.2019 klo 12:51.