Kuopion Savolanniemen tulipalossa kotinsa menettäneille avattiin keräys: "Päällimmäinen ajatus on, että ihmiset eivät jää yksin"

Avustuskeräyksessä ei oteta vastaan rahaa, vaan tavaraa.

Kuopio
Tulipalo tuhosi useita huoneistoja Kuopion Savolanniemessä.
Tulipalo tuhosi useita huoneistoja Kuopion Savolanniemessä perjantaina 26. huhtikuuta.Jukka Eskanen / Yle

Kuopiossa Savolanniemessä viime perjantaina kotinsa menettäneiden auttamiseksi on käynnistetty avustuskeräys. Keräystä organisoi kuopiolainen yksityinen henkilö Eeva Oinonen yhdessä useita avustuskeräyksiä järjestäneen Sukevan sulttaani Mika Hujasen kanssa.

Oinosen mukaan kotinsa menettäneitä ihmisiä saattaa auttaa tieto siitä, että on olemassa ihmisiä, jotka haluavat auttaa.

– Kukaan ei voi kuvitella sitä tunnetta, kun oma koti menee ja mitään ei jää jäljelle. Ehkä päällimmäinen ajatus itsellä on, että ihmiset eivät jää yksin ja pääsevät takaisin rutiiniin mahdollisimman nopeasti.

Lahjoituksina toivotaan muun muassa aikuisten ja lasten vaatteita sekä leluja. Perheillä on tarve myös vuokra-asunnoista. K-market Pirtti vastaanottaa ruokalahjoituksia ja välittää ne kotinsa menettäneille. Rahaa keräyksessä ei oteta vastaan.

Keräykseen voi osallistua Eeva Oinosen Facebook-sivujen kautta. Luhtitalon palo sai poliisin mukaan alkunsa yhden asunnon parvekkeelta, mutta tarkempi syttymissyy on yhä epäselvä.