Perinteikkäät vapputanssit herätetään tänään henkiin Sotkamon Naapurivaarassa – tanssipaikat muuttuneet paljon viime vuosikymmeninä

Pitkään ikään ehtinyt tanssipaikka vetää yhä parhaimpina iltoinaan useita tuhansia kävijöitä.

Sotkamo
Tanssit jatkuivat kello 17:een asti Napiksella.
Huvikeskuksen syntymävuotena pidetään vuotta 1959, jolloin SKP:n Kainuun piiri rakennutti tanssilavan talkoilla. Tänä kesänä tanssit pyörivät Naapurinvaaralla joka viikko juhannukselta elokuun puoliväliin.Kaisu Jansson / Yle

Naapurinvaaran Huvikeskus viettää pitkästä aikaa perinteikkäitä vapputansseja vappuaattona. Virallinen kesäkausi avataan kesäkuun seitsemäntenä päivänä ja varsinaista juhlatapahtumaa vietetään heinäkuun 27. päivä.

Vapputanssien teemana on tango ja paikalla on myös kahden venäläistanssijan argentiinalainen tangoesitys. Aleksei Barbolin ja Helga Domashova ovat pitämässä tanssileiriä Vuokatissa tällä hetkellä ja halusivat myös esiintyä Kainuussa.

Hallituksen puheenjohtajaMaija Granqvist ei osaa arvioida illan yleisömäärää. Vapputansseja ei ole Naapurinvaaralla vietetty pitkään aikaan, vaikka ne aiemmin olivat kiinteä osa ohjelmaa.

Tanssipaikat ovat kokeneet suuren muutoksen viime vuosikymmeninä. Naapurivaarallakin on ollut välillä vaikeampia vuosia. Iso rakennus vaatii myös jatkuvasti ylläpitotoimia ja korjauksia.

– Taloudellisesti viime vuosi oli huvikeskukselle ihan hyvä. Olemme oppineet rakentamaan ohjelman kannattavaksi ja karsimaan kustannuksia pois. Korjauksiin otetut velatkin ovat jo melko pieniä, kertoo Sotkamon nuorisoseuran hallituksen puheenjohtaja Maija Granqvist.

Tälle kesälle Naapurinvaara houkuttelee myös nuoria opiskelijoita, sillä ammattikorkeakoululaisille on tarjolla kaksi ilmaislippua.

– Tansseissa käy myös nuorempaa väkeä, mutta illan esiintyjät vaikuttavat yleisöön paljon. Meillä on satunnaisia ja vakiokävijöitä. Jotkut nuoremmistakin ovat hurahtaneet tanssiharrastukseen, kertoo Maija Granqvist.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)