1. yle.fi
  2. Uutiset

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut, vähentää enintään 160 työntekijää

Stockmannilla on Suomessa 1 600 työntekijää.

Stockmann
Stockmannin tavaratalo Helsingissä.
Markku Ulander / Lehtikuva

Tavarataloyhtiö Stockmann aloittaa yt-neuvottelut enintään 160 työpaikan vähentämiseksi Suomessa.

Stockmannin mukaan yhtiön nykyisen liiketoiminnan tervehdyttäminen ja toiminnan kääntäminen kannattavaksi edellyttää mittavaa uudistumista ja kustannusten pienentämistä.

Tavoitteena on vähentää kustannuksia kevääseen 2021 mennessä vähintään 40 miljoonalla eurolla, josta merkittävä osa näkyisi jo vuoden 2020 tuloksessa.

Henkilöstöön kohdistuvat säästöt olisivat arviolta alle kolmasosan tavoitteesta, ja yli kaksi kolmasosaa olisi muita säästöjä. Tavaratalojen myyjien määrää ei vähennetä neuvotteluissa.

Stockmannilla on Suomessa 1 600 työntekijää.

Stockmannin ensimmäisen vuosineljänneksen tappiot pienenivät vuoden takaisesta. Tammi–maaliskuun oikaistu liiketappio oli 20,6 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 24,8 miljoonaa euroa.

Stockmannin hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian mukaan tappioiden pieneneminen johtui Stockmann-konserniin kuuluvan vaatekauppaketju Lindexin hyvin jatkuneesta kehityksestä ja Hullut Päivät -kampanjan ajoittumisesta vuoden alkuneljännekselle.

Stockmann kertoo myös yhdistävänsä kaksi liiketoimintayksikköään. Retail-yksikkö eli tavarataloliiketoiminta yhdistetään samaan yksikköön tavaratalokiinteistöjen kanssa. Konsernin kolmas yksikkö on muotiketju Lindex.

Yhtiö varoitti viikko sitten tuloksensa jäävän aiemmin ennakoitua heikommaksi.

Lue myös:

Tavarataloyhtiö Stockmann antoi tulosvaroituksen

Lue seuraavaksi