Lappilaisten arki kuuluu radioaalloilla entistä paremmin – Radio Suomen iltapäivälähetys uudistuu

Maanantaina 6. toukokuuta alkaa Radio Suomen Lapin yhteinen iltapäivä.

radio
Mikrofoni studiossa.
Antti Heikinmatti / Yle

Radio Suomen iltapäivälähetykset uudistuvat maanantaista lähtien koko maassa. Lapin yhteistä iltapäivää tekevät jatkossa Yle Kemin ja Yle Rovaniemen toimitukset.

Uudistuksen päätavoite on sisällöissä. Yhtiön strategian mukaisesti uudistuksen painopiste on resurssien siirtämisessä uudenlaiseen tekemiseen. Muutos on suurin pariinkymmeneen vuoteen.

Lähetystä tekee nyt useampi toimittaja, jolloin aiheet monipuolistuvat.

– Ajatus on se, että yleisölle tämä kuuluu entistä laadukkaampana, vaikuttavampana sisältönä. Käsittelemme aiheita, jotka kiinnostuvat koko seutukuntaa, sanoo Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Uutta tekemistä on pilotoitu aiemmin Lounais- ja Kaakkois-Suomessa, josta hyväksi koetut uudet käytännöt levitetään koko maahan.

Toimittajia enemmän ihmisten pariin

Käytännössä Yle siirtää toimittajia ja kuvaajia yhä enemmän kenttätyöhön. Uudistus koskee kaikkia välineitä: radiota, televisiota ja verkkoa. Yle tekee sisältöjä sekä alue- että valtakunnan uutisiin kaikkialta Suomesta.

– Uudistus on tarkoitettu kaikille, koska Radio Suomi on kaikkien suomalaisten kanava. Haluamme kuulua erityisesti aktiivisten aikuisten arjessa eli keittiöissä, autoissa ja ihan joka puolella. Lähetystä tehdään kaikille suomalaisille, kertoo Yle Lapin uusi radiotuottaja Hanna Kataja-Rahko.

Jatkossa kuuntelijat otetaan mukaan lähetyksiin entistä vahvemmin. Kenellä tahansa on mahdollisuus saada oma kommenttinsa Lapin yhteiseen iltapäivään esimerkiksi sähköpostilla tai WhatsAppilla, jolloin sen voi lähettää juontajalle vaikka ääniviestinä.

Ylellä on 18 suomenkielistä aluetoimitusta, joissa työskentelee noin 400 henkilöä.

*Lue myös: * Yle Lapin päällikkö vaihtuu