Entisen naisystävänsä puukottanut kemiläismies mielentilatutkimukseen

Viime marraskuussa Kemin Takajärven ulkoilualueella tehdystä henkirikoksesta syytetty mies on määrätty mielentilatutkimukseen.

väkivaltarikokset
Oikeustalo Kemissä.
Jutta Huovinen / Yle

Lapin käräjäoikeus antoi jutussa välituomion tiistaina. Juttukokonaisuuden pääkäsittely korvausvaatimuksineen siirtyy, kunnes tutkimuksen tulokset on saatu.

Käräjäoikeuden mukaan sekä todistajan- että lääkärinlausunnon perusteella on mahdollista, että tekoon on johtanut vakava mielenterveyden häiriö.

Mies surmasi Takajärven ulkoilualueella tapaamansa entisen naisystävänsä puukottamalla. Hän on kiistänyt teon tahallisuuden ja väittänyt sitä vahingoksi.

Miehen kertoman mukaan puukko oli ollut hänellä mukana, koska hänen tarkoituksenaan oli koirien ulkoilutusreissulla tehdä "kerppuja" jäniksiä varten. Syytetyn mukaan uhri oli yllättäen tarttunut häntä kädestä, jolloin he molemmat olivat kaatuneet ja teräase oli vahingossa osunut naista rintaan.

Puukotuksen jälkeen mies ei hälyttänyt apua, vaan pakeni paikalta. Poliisi tavoitti hänet myöhemmin Ylitorniolta.

Käräjäoikeus ei pitänyt miehen kertomusta uskottavana, mutta totesi, että rikoksen vakavuus ja siitä säädetty pitkä vankeusrangaistus huomioiden mielentilatutkimus on perusteltua tehdä.

Syyttäjä vaati miehelle vankeutta taposta, uhrin perheenjäsenet murhasta. Syytetty pysyy edelleen vangittuna.

Miehellä on aiempaa rikostaustaa.