1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Eurovaalitentit alkavat, tarkista nämä asiat perintäkirjeestä, voimakas matalapaine Suomen yllä – osassa maassa tulossa lunta

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
euroopan union lippu liehuu
Stephanie Lecoqo / EPA

Saitko perintäkirjeen? Ennen kuin maksat, tarkista nämä 7 asiaa

perintäkirje

Ylen selvityksen mukaan perintätoimistot eivät aina toimi lain mukaan. Joskus velalliselta vaaditaan kohtuuttoman suuria perintäkuluja. Tarkista oikeutesi tämän jutun avulla.

Karjalan lennoston ex-komentaja kiistää rikokset pääosin – everstin käytöstä Lemmenjoen harjoituksessa aletaan puida oikeudessa torstaina

Helsingin Oikeustalo
Derrick Frilund / Yle

Karjalan lennoston ex-komentajan syytteitä esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta aletaan käsitellä tänään Helsingin hovioikeudessa.

Suomalaiset tekivät kansantajuisen kurssin tekoälyn perusteista, ja nyt moni muukin maa haluaa huippusuositun kurssin omalla kielellään

Grafiikka
Laura Koivunen | Yle Uutisgrafiikka

Suomalaisesta, tekoälyä selittävästä kurssista on tullut huippusuosittu. Ainakin 15 maata haluaa saman kansantajuisen verkkokurssin omalla kielellään, ja YK:n opetusjärjestö Unesco toivoo kouluttavansa sillä huimaa vauhtia kehittyvää Afrikkaa.

Ylen eurovaalitentit alkavat – ensimmäisenä vuorossa vasemmistoliiton Li Andersson

Li Andersson Vasemmistoliiton puheenjohtaja grafiikka
Li AnderssonYle Uutisgrafiikka

Ylen eurovaalitenttien sarja Aamu-tv:ssä ja Ykkösaamussa alkaa vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin haastattelulla. Julkaisemme haastatteluaamuina myös artikkelin, joka esittelee haastatteluvuorossa olevan puolueen Eurooppa-politiikkaa.

Viro yrittää muuttaa rapistuvia neuvostoaikaisia kerrostaloja nollaenergiataloiksi

Ulkoapäin ei arvaisi, että Tallinnan teknillisen yliopiston kampuksella seisova talo on rakennettu jo vuonna 1986.
Ulkoapäin ei arvaisi, että Tallinnan teknillisen yliopiston kampuksella seisova talo on rakennettu jo vuonna 1986. Stanislav Moshkov

Yli sata miljoonaa ihmistä asuu neuvostoaikaisissa huonokuntoisissa betonikerrostaloissa Venäjällä, Baltiassa, Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Niissä on home- ja ilmanlaatuongelmia. Osassa parvekkeet ja välikatot ovat alkaneet rapistua. Tallinnan teknillisessä yliopistossa on kehitetty ongelmaan ratkaisu: talojen remontointi moderneiksi nollaenergiataloiksi.

Voimakas matalapaine muotoutuu Suomen ylle

torstain sääkartta
Yle

Tänään Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla tulee monin paikoin räntää tai lunta, etenkin Kainuussa lumisade voi olla sakeaa. Etelä- ja keskiosassa maata sää on pilvistä ja sadetta tai sadekuuroja tulee monin paikoin, keskiosassa maata sateet ovat osin räntää. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi