Joka kolmas enonkoskelainen nostaa rautaa – liikuntamyönteisyydestä palkittu kunta pitää treenipaikat maksuttomina

Kunnan liikuntatalon kuntosali on uusittu ja paikallisille järjestetään kiinnostuksen mukaan erilaisia lajikokeiluja.

kuntoliikunta
Ihmisiä Enonkosken liikuntatalon kuntosalilla.
Kati Rantala / Yle Mikkeli

Enonkoski on saanut useita palkintoja liikuntamyönteisyydestään.

Kuntalaisten liikunnallisuus näkyy esimerkiksi liikuntatalon suosiossa. Sivistystoimenjohtaja Tommi Tikka arvioi, että joka kolmannelta kuntalaiselta löytyy kulkukortti liikuntatalon uusitulle kuntosalille.

Kunnassa on periaate, että liikuntapaikat ovat maksuttomia. Kuntosalille pääsy edellyttää kuitenkin 20 euroa, jolla saa kulkukortin salille. Tämän jälkeen kuntosalille pääsee aamuvarhaisesta iltamyöhään.

– Jos on pieni maksu, auttaa pitämään paikat kunnossa. Pienet tuotot olemme sijoittaneet tänne, Tikka kertoo.

Noin 1 400 asukkaan Enonkoskella on panostettu kuntalaisten liikuttamiseen jo usean vuoden ajan. Kunnassa järjestetään paljon yhteisiä tapahtumia ja lajikokeiluja.

– Olemme kokeilleet värikuulajuttuja, hommanneet pomppulinna lainaan tai käyneet Savonlinnassa pelaamassa lasersotaa, Tikka kertoo.

Viime vuosina kunnassa on edistetty iäkkäiden kuntalaisten liikuntaa. Sivistystoimenjohtaja kertoo, että kuntalaisten joukkoon on esimerkiksi koulutettu vertaisohjaajia.

– Annamme tarvittaessa senioreiden liikuntaneuvontaa. Jos joku tulee kysymään, miten omasta kunnosta voi pitää huolta, emme käännytä pois, Tikka sanoo.

Enonkoski palkittiin Liikkuva koulu -stipendillä joulukuun alussa. Pari vuotta sitten se palkittiin perheliikuntamyönteisenä kuntana.