Rovaniemen pikapoli hoitaa jatkossa vain kiireellisiä tapauksia

Asiakkaiden toivotaan ottavan ensin yhteyttä internetin kautta tai soittamalla. Uusi järjestelmä on käytössä 15.5. alkaen.

Rovaniemi
Rovaniemen terveyskeskus pikapoli laboratorio
Marjukka Talvitie / Yle

Rovaniemen kaupungin pikapolilla hoidetaan jatkossa vain kiireellisiä terveysongelmia. Kaupunki toivoo ihmisten ottavan ensin yhteyttä internetissä olevan asiointipalvelun kautta tai soittamalla jollekin Rovaniemen terveysasemista hoidon tarpeen arviointia varten.

– Käyttäkää sähköistä asiointipalvelua tai soittakaa paikan päälle tulemisen sijaan, ylilääkäri Outi Palmén Rovaniemen kaupungilta tiivistää.

Uusi järjestelmä alkaa toimia 15. toukokuuta.

Taustalla pahat ruuhkat

Palmén kertoo, että pikapoliklinikan toiminta halutaan uusiksi, koska se on pahasti ruuhkautunut kun kävijämäärät ovat kasvaneet.

– Syinä on varmaan se, että olemme nyt keskellä kaupunkia ja meille on helpompi tulla ja se, että kaupungin vastaanottopalvelut ovat vähentyneet koska perusterveydenhuollon muut tehtävät ovat lisääntyneet, Palmén sanoo.

Palménin mukaan pikapolilla käy päivittäin noin 50-100 ihmistä. Moni on joutunut odottamaan vastaanotolle pääsyä tuntikausia.

Nettiklinikka auki 24/7

Rovaniemen kaupungin nettisivuilta avautuvalla nettiklinikalla (siirryt toiseen palveluun) voi kertoa ongelmansa tietopaketiksi, joka välittyy terveysasemalle. Terveydenhuollon ammattilainen on yhteydessä asiakkaaseen 1–2 arkipäivän kuluessa. Nettiklinikka on käytettävissä kaikkina vuorokauden aikoina.

Kaikilla terveysasemilla vastataan puhelimeen aukioloaikoina. Takaisinsoittopyyntöön vastataan saman päivän aikana. Puhelimitse voidaan myös joissakin tapauksissa antaa sairauslomatodistuksia.

Terveysasemilla voi myös käydä hoidon tarpeen arvioimiseksi niiden aukioloaikoina.

Mikäli asiakkaan vaiva on kiireellinen, hän saa ajan pikapolille tai terveysasemalle. Pikapolilla käyntiin on hyvä varata aikaa noin tunti, koska siellä vastaanottoaika on vain viitteellinen.

Tarvittaessa asiakas ohjataan pikapolin sijaan päivystykseen ja kiireettömissä tapauksissa terveysasemalle.

Rovaniemen pikapoli toimii Rinteenkulman kauppakeskuksessa kaupungin keskustassa. Nykyiselle paikalle poli muutti maaliskuussa 2018. Sitä ennen se toimi Sairaalakadun terveysasemalla, jonne se perustettiin lokakuussa 2014.