Tampere Filharmonia julkisti ensi kauden ohjelmansa, suosittu puistokonsertti järjestetään elokuussa

Orkesteri täyttää 90 vuotta.

Tampere Filharmonia
Ihmisiä Sorsapuistossa odottamassa Tampere Filharmonian puistokonsertin alkua
Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Tampere Filharmonian ensi kauden ohjelma on julkistettu. Orkesterin kausi alkaa 9. elokuuta huikean suosion saavuttaneella Puistokonsertti-tapahtumalla, jossa Tampere Filharmonia soittaa Rouvalin johdolla maistiaisia tulevalta kaudelta solistinaan mezzosopraano Niina Keitel.

Syksyn konserteissa kuullaan venäläisten klassikkosäveltäjien teoksia. Tarjolla on mm. Prokofjevin, Tshaikovskin ja Shostakovitshin musiikkia. Ohjelmassa on myös kaikuja Amerikasta, esimerkiksi Samuel Barberin ja Florence Pricen teoksia.

Santtu-Matias Rouvali johtaa seitsemän konserttia. Syksyllä Rouvali heiluttaa tahtipuikkoa ensi kertaa myös Berliinin ja New Yorkin filharmonikoille.

Kevätkaudella juhlitaan 90-vuotiasta orkesteria ja suomalaisia säveltäjiä

Kevään ohjelmissa kuullaan suomalaissäveltäjien tuoreita teoksia sekä rakastettuja orkesteriklassikoita.

Helmikuun lastenkonserteissa kantaesitetään tamperelaisen Roope Mäenpään uusi teos, joka pohjautuu Ville Hytösen lastenkirjaan Hipinäaasi apinahiisi.

Kevätkausi alkaa orkesterin 90-vuotista taivalta juhlistavilla ohjelmilla, joissa kurkistetaan orkesterin alkuaikoihin ja kuullaan vuonna 1930 järjestettyjen ensimmäisten konserttien teoksia. Kevään klassikoita ovat muun muassa Verdin Requiem, Mozartin Jupiter-sinfonia ja Mahlerin seitsemäs.

Lisää ohjelmasta löydät Tampere Filharmonian nettisivulta (siirryt toiseen palveluun).