1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusia vuokra-asuntoja Inarin kirkonkylälle

Inarin kunta iloitsee siitä, että yksityisen sektorin kiinnostus asuntojen rakentamiseen jatkuu.

Inari
Inarin kirkonkylä
Arkistokuva Inarin kirkonkylältä kesältä 2009.Sauli Antikainen / Yle

Inarin kirkonkylälle aiotaan rakentaa uusia vuokra-asuntoja. Koti Pohjoinen Oy on vuokrannut kunnalta rivitalotontin, jolle se aikoo rakentaa 27 vuokra-asuntoa. Niiden on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Asunnot nousevat Inarin kirkonkylän taajaman pohjoispuolelle, saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan taakse Kuolpunatien varteen.

Inarin kunta iloitsee siitä, että yksityisen sektorin kiinnostus asuntojen rakentamiseen sekä Ivalossa että Inarin kirkonkylällä jatkuu.

Ivalon Liinahamarintielle on valmistunut yhteensä 43 Koti Pohjoisen Oy:n rivitaloasuntoa vuokralle. Ivalossa Bilto Oy:n 27 kerrostaloasuntoa Piiskuntielle ja Kukkola Yhtiöiden 26 asuntoa Aarrenpuiston kahteen luhtitaloon valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Inaritalot Oy on rakentanut Inarin kirkonkylälle neljä rivitaloasuntoa myyntiin Ranta-Antintielle.

Inarin kunnan vuokra-asuntoja on yli 600 Inarissa, Ivalossa, Saariselällä, Nellimissä ja Sevettijärvellä. Matkailupitäjässä uudet asunnot menevät kunnan mukaan hyvin kaupaksi ja vuokra-asuntojen kysyntä on suurta. Sesonkiluontoisia asuntoja kaivattaisiin myös Saariselälle, mutta siellä rakentamishankkeita ei ole vireillä.

Lue seuraavaksi