Europarlamenttivaaleissa ehdokkaana peräti 16 keskisuomalaista – Yle ja Keskisuomalainen järjestävät eurovaalitentin, jota voi katsoa suorana kello 16 alkaen

Tentissä ovat mukana Bella Forsgrén (vihr.), Matleena Käppi (vas.), Yannick Lahti (sd.), Mauri Pekkarinen (kesk.), Tapio Puolimatka (kd.) ja Henna Virkkunen (kok.).

Keski-Suomi
 Eurovaalitentti: Keski-Suomi
Eurovaalitentti: Keski-Suomi

Euroopan parlamentin vaaleihin on asetettu peräti 16 keskisuomalaista ehdokasta. Vaalipiiri on koko maassa yhteinen, joten useimmat ehdokkaat kampanjoivat ympäri Suomen.

Vaaliteemat ovat puhuttaneet runsaasti jo ennakkoon, sillä tulossa on ensimmäiset eurovaalit vuoden 2015 pakolaiskriisin ja maailmaa hälyttäneen ilmastoraportin jälkeen.

Yle Jyväskylä ja Keskisuomalainen järjestävät yhteisen eurovaalitentin kello 16 alkaen, jossa selviävät keskisuomalaisten ehdokkaiden näkemykset eurovaalien kiinnostavimmista teemoista. Tenttiin on kutsuttu keskisuomalainen ehdokas jokaisesta eduskuntapuolueesta. Mikäli puolueella on ollut useampia keskisuomalaisia ehdokkaita, puoluepiiri on valinnut itse edustajansa.

Timo Hytösen (Yle) ja Inkeri Pasasen (Keskisuomalaisen) toimittamassa tentissä ovat mukana Bella Forsgrén (vihr.), Matleena Käppi (vas.), Yannick Lahti (sd.), Mauri Pekkarinen (kesk.), Tapio Puolimatka (kd.) ja Henna Virkkunen (kok.).

Eurovaalit ovat vahvasti esillä myös Radio Suomen lähetyksissä Keski-Suomessa Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta.

Europarlamenttivaalien äänestyspäivä on 26.5.2019.