Hämeenlinnan kakkosjäähallin rakenteissa puutteita: halli käyttökieltoon korjaustöiden ajaksi

Korjaustyöt luultavasti myöhästyttävät syyskauden aloittamista.

jäähallit
Jääkiekko yleiskuva kuvitus
Tomi Hänninen

Harjoitusjäähalli Metritiski-areenan teräsrakenteiden kantavuudessa ja lujuuksissa on puutteita. Turvallisuussyistä hallin käyttö kielletään, kunnes korjaukset on saatu valmiiksi.

– Onneksi puutteet havaittiin nyt yhtiön teettämässä tarkastuksessa. Käyttäjien turvallisuus on ensisijainen lähtökohta ja siksi hallin käyttö halutaan kieltää nyt kokonaan, kertoo Hämeenlinnan liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä tiedotteessa.

Korjaukset pyritään tekemään kesätauon aikana, mutta ne luultavasti siirtävät kauden aloittamista myöhempään ensi syksyyn. Normaalisti Metritiski-areenan talvikausi käynnistyy elo–syyskuun vaihteessa.

– Uskon kuitenkin kaikkien ymmärtävän, että mitään riskiä käyttäjien turvallisuuden osalta emme voi ottaa, Pöyhiä sanoo.

Metritiski-areena ulko kuvattuna.
Metritiski-areena on pois käytöstä ainakin kesän yli.Tiina Kokko / Yle

Urakka kilpailutetaan, ja urakoitsija vastaa myös korjaukseen liittyvästä rakennesuunnittelusta. Korjaustöiden aikataulu tarkentuu, kun urakoitsija on valittu.

Hämeenlinnan liikuntahallit Oy teetti kevään aikana halleissaan runkorakenteiden rakennetarkastukset, jotka olivat rutiininomaisia. Ritari-areenan osalta tarkastus on kesken, koska halli on vielä käytössä.

Metritiski-areena on Ritari-areenan yhteyteen vuonna 1992 rakennettu harjoitusjäähalli. Hallissa pelataan muun muassa jääkiekon naisten SM-sarjaa ja juniorisarjojen otteluita. Lisäksi halli toimii Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden pääasiallisena harjoitushallina.