Ähtärin eläinpuisto menetti toisen lumileopardeistaan – "Shila oli hyvin pidetty ja luonteikas yksilö, joka tunsi oman arvonsa"

Lumileopardinaaras menehtyi synnytysvaikeuksien seurauksena. Eläinpuistolle vuonna 2013 syntyneen Shilan ja pentujen menetys oli suuri suru.

Ähtärin eläinpuisto
Lumileopardi Shila
Lumileopardi ShilaÄhtärin eläinpuisto

Ähtärin eläinpuiston työntekijöiden vappua varjosti iso menetys.

Lumileopardinaaras Shila menehtyi harvinaisen synnytysvaikeuden seurauksena. Samalla menehtyi kaksi odotettua pentua. Eläinpuisto kertoi asiasta muun muassa twitter-sivuilllaan (siirryt toiseen palveluun).

Eläinpuistolle vuonna 2013 syntyneen Shilan ja pentujen menetys oli suuri suru.

– Tämä on surettanut meitä työntekijöitä kovasti. Shila oli hyvin pidetty ja luonteikas yksilö, joka tunsi oman arvonsa, intendentti ja eläinlääkäri Heini Niinimäki kertoo.

Synnytysvaikeudet ovat isoilla kissaeläimillä harvinaisia. Niinimäen mukaan pentujen menetyksiä tapahtuu useammin, erityisesti ensikertalaisilla. Shila oli ensimmäistä kertaa tiineenä.

– Pääsääntöisesti nämä yleensä menevät hyvin, mutta aina synnytys ja tiineys on riski, Niinimäki kertoo.

Lumileopardien suojelutyö jatkuu

Eläinpuistossa on tehty aktiivista lumileopardien kasvatusta vuodesta 2003 lähtien, jolloin Ähtärin eläinpuisto sai ensimmäisen lumileopardin Korkeasaaresta.

Viimeksi Ähtärin eläinpuistossa on päästy ihailemaan leopardin pentuja vuonna 2009.

Ähtärin eläinpuiston tarkoituksena on jatkaa lumileopardien suojeluohjelmassa. Eläinpuistossa ei kuitenkaan olla vielä alettu etsiä naarasta eläinpuistoon jääneelle yksilölle.

– Nyt on vielä surutyön aika. Tämä oli suuri menetys suojelutyölle, kun menetettin hedelmällisessä iässä oleva naaras ja pennut. Tämä oli suuri menetys suojelutyölle, jota tehdään aktiivisesti muiden eurooppalaisten eläintarhojen kanssa, Heini Niinimäki kertoo.