Takatalvi tuli – useita ulosajoja Kuopion seudulla

Vailla sähköä oli aamuyöllä enimmillään runsaat tuhat taloutta Savon Voima verkkoyhtiön jakelualueella.

Pohjois-Savo
Leikkikenttä Kuopiossa 3.5.2019
Tältä näytti Kuopion Puijonlaakson leikkipuistossa perjantaiaamuna.Helmi Nykänen / Yle

Takatalvi on iskenyt Suomeen. Ajokeli on tänään perjantaina erittäin huono lumipyryn vuoksi. Kesärenkaat jo autoonsa vaihtaneen kannattaa ajaa hyvin maltillisesti tai jättää auto tänään talliin. Osa ihmisistä onkin käynyt vaihtamassa talvirenkaat takaisin autoihinsa.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että yöllä ei tapahtunut säätilasta johtuvia onnettomuuksia. Aamulla liikenneonnettomuuksia on sattunut erityisesti Kuopion seudulla.

Poliisin mukaan Siilinjärvellä henkilöauto törmäsi kaiteeseen hieman ennen kello seitsemää. Seitsemän maissa Siilinjärvellä oli kahden auton kolari ja samaan aikaan Juvalla puolestaan auto ajautui ulos tieltä. Pelastuslaitoksen mukaan moottoritiellä Kuopion Petosella on aamulla puoli kahdeksaan mennessä sattunut kaksi ulosajoa.

Ilmatieteen laitoksen Vesannon Sonkarin mittauspisteellä lunta on satanut yön aikana pari senttimetriä. Eniten lunta tuprutti yöllä Ilmatieteen laitoksen mittauspisteiden mukaan Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa, paikoin viidestä, kuuteen senttiä.

Puuskainen tuuli voi aiheuttaa sähkökatkoja. Sen ennustetaan laantuvan iltapäivään mennessä. Tuuli voimistui puolesta yöstä alkaen ja enimmillään sähköttä oli aamuyöllä noin tuhat taloutta Savon Voima Verkon jakelualueella.