Pelti rytissyt ympäri Itä-Suomea, vakavilta vammoilta vältytty: "Ihmiset näyttävät ottaneen erittäin huonon ajokelin huomioon"

Työmatkaliikenteessä on tapahtunut ulosajoja ja kolareita Itä-Suomessa.

Itä-Suomi
Sorsasalon rampin luota Kuopiosta.
Muun muassa moottoritiellä Kuopiossa on tapahtunut perjantaiaamuna ulosajoja.Varpu Mäntymäki / Yle

Pelti on rytissyt talvisen liukkaassa ja lumisateisessa säässä pitkin päivää.

Itä-Suomessa oli sattunut aamukahdeksaan mennessä jo useita ulosajoja sekä pari kolaria, muun muassa Kuopion seudulla, Joensuussa, Outokummussa ja Juvalla.

Poliisi kertoi Twitterissä iltapäivällä, että kello 6–15 Itä-Suomen teillä sattui lähes 30 liikenneonnettomuutta, mutta isommilta henkilövahingoilta on vältytty.

Tie 75 oli kello 11 jälkeen kokonaan poikki pari tuntia Nurmeksen ja Siilinjärven välillä, Rautavaaran Hankamäessä. Paikalla oli vaikeuksissa kaksi rekkaa, toinen ojassa ja toinen kiinni mäessä.

Heinävedellä sattui hieman ennen kello kahdeksaa ulosajo, Joensuussa traktori ja henkilöauto kolaroivat risteyksessä. Myös Kuopiossa on tapahtunut aamukahdeksan maissa kaksi henkilöautojen välistä risteyskolaria.

Pääväyliä on ylikonstaapeli Ari Hartikaisen mukaan suolattu, mutta erityisesti pienemmät risteykset ovat jäisiä.

– Maakunnissa pienemmät, vähemmän liikennöidyt tiet ovat liukkaita. Kollega Vehmersalmelta kertoi ajelleensa kolmea–neljääkymppiä iljanteisella tiellä kesärenkailla, Hartikainen kertoo.

Komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kertoi aamulla, että liikenne on sää huomioon ottaen sujunut melko hyvin.

– Ihmiset näyttävät ottaneen erittäin huonon ajokelin huomioon. Joko on jätetty auto kotiin ja valittu julkinen liikenne tai vaihdettu talvirenkaat alle. Tai sitten ajettu varovasti, sekin on hyvä vaihtoehto.

Ajokeli kesärenkailla on vaarallista.