Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupia JAKK-asiassa

Korkein oikeus hylkäsi neljän hakijan valituslupahakemukset. Hovioikeuden tuomio jäi voimaan.

korkein oikeus
Jalasjärven aikuiskoulutuskeskus
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Jalasjärven aikuiskoulutuskeskuksen (JAKK) oikeusprosessi on saatu päätökseen.

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt (siirryt toiseen palveluun) neljän hakijan valituslupahakemukset. Hovioikeuden tuomio jäi näin olleen voimaan.

Jutussa oli kysymys JAKK:ssa valtionosuusrahoitteisena oppisopimuskoulutuksena järjestetyistä taloushallinnon ja logistiikan perustutkintokoulutuksista, jotka eivät tosiasiassa täyttäneet tutkinnon perusteiden ja työssäoppimisen vaatimuksia.

Jalasjärven kunnalta perittiin myöhemmin takaisin yli 30 miljoonaa euroaväärien tietojen perusteella myönnettyä valtionosuusrahoitusta.

Hovioikeus ja käräjäoikeus olivat molemmat katsoneet kolmen hakijan syyllistyneen törkeään avustuspetokseen ja yhden heistä lisäksi törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Hovioikeus oli koventanut kunnanjohtajan rangaistuksen kahden vuoden kahden kuukauden ja toisen henkilön kahden vuoden ehdottomiksi vankeusrangaistuksiksi. Kolmannen hakijan yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdollista rangaistusta ei ollut muutettu hovioikeudessa.

Hovioikeus oli lisäksi tuominnut taloushallinnon koulutuksen järjestäjänä toimineen yhtiön, jonka koulutusjohtajana yksi tuomituista oli toiminut, 50 000 euron yhteisösakkoon.

Hovioikeus korotti JAKK-tuomioita – kahdelle ehdotonta vankeutta