Vastuullisuusongelmiin ajautunut luksusmerkki Balmuir myyty Luhdalle: "Saamme lisäresursseja vastuullisuuden varmistamiseen"

Balmuirin omistaja Heidi Jaara kertoo, että Balmuirille on etsitty uutta omistajaa yli kolmen vuoden ajan.

Balmuirin omistaja Heidi Jaara. Kuva: Antti Pylväs / Yle

Oululainen luksustuotteisiin keskittynyt Balmuir on myyty Luhdalle. Asiasta uutisoi ensin Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).

Balmuirin omistaja Heidi Jaara myy perustamansa Wheslyn Group -yhtiön Polap-Teamille. ­Polap-Team on Luhta-brändistä tunnetun L-Fashion Groupin emoyritys.

Omistajanvaihdos ajoittuu Balmuirin mainekriisiin. Balmuirin tuotteiden valmistuksesta paljastui huhtikuussa vastuullisuusongelma Intiassa.

– Luhdalta saamme lisäresursseja vastuullisuuden varmistamiseen. Balmuir jatkaa itsenäisenä tytäryhtiönä. Yrityksen kotipaikka on jatkossakin Oulu.

Jaaran mukaan yrityskauppaa on harkittu pitkään ja Balmuirille on etsitty uutta omistajaa yli kolmen vuoden ajan. Neuvotteluissa on vuosien mittaan ollut mukana sekä ulkomaisia ostajaehdokkaita että pääomasijoittajia.

Jaara kertoo jatkavansa toistaiseksi yhtiön toimitusjohtajana. Lisäksi hän aikoo jatkaa hallituksessa parin vuoden ajan.

– Sen jälkeisiä suunnitelmia en tiedä. Kaikki on auki.

Balmuir jatkaa toimintaansa Polap-Teamin itsenäisenä tytäryhtiönä.

Juttua täydennetty 3.5.2019 kello 10.48: artikkeliin lisätty Heidi Jaaran kommentit.

Lue myös: