Kilpisjärvellä vesiongelma kevään vilkkaimpana viikonloppuna – suositun pilkkikisan järjestäjä on silti rauhallisin mielin

Puhdasta vettä on vesijohtoverkostossa kylän pohjoispuolella. Yksi vedenjakelupiste aiotaan sijoittaa kaupalle.

Vain 2 kalaa kerää joka kevät ainakin satoja, jos ei tuhansia pilkkijöitä Kilpisjärven jäälle. Kuva: Ville Leskinen

Enontekiön Kilpisjärvellä juomaveden epäpuhtausongelmat sattuivat kevään vilkkaimpaan matkailuviikonloppuun.

Tulevana lauantaina ja sunnuntaina järjestetään Vain 2 kalaa -pilkkikisa, johon on kokoontumassa muutama tuhat henkilöä Suomesta ja naapurimaista.

Näyttää siltä, että Kilpisjärven eteläosassa on vielä viikonloppunakin keittämättömän veden juontikielto. Pilkkikisan isäntä Samuli Anttilan mukaan tämä ei tule vaikuttamaan kisajärjestelyihin.

– Täällä on useita vedenottopaikkoja ja saastunut vesiputki ei ole kuin puolella kylällä. Kaikki ovat omilla asuntoautoillaan ja -vaunuillaan täällä ja joutuvat hakemaan veden joka tapauksessa.

Vedenjakelupisteitä pilkkikansaa lähemmäksi

Norjankielinen käännös vedenkeittokehotusilmoituksesta on jo tehty. Tarkoitus on lisäksi kääntää vapunpäivänä suomeksi ilmestynyt teksti englanniksi.

Sekä yrittäjät että viranomaiset uskovat, että tämän lisäksi majoituspaikat ja paikalliset asukkaat välittävät tietoa vedenkeittokehotuksesta myös matkailijoille.

Enontekiön Vesihuolto Oy:stä kerrotaan, että vedenjakelupisteitä aiotaan viikonlopun aikana sijoittaa lähemmäs pilkkikisaväkeä, esimerkiksi Kilpishallille.

Vesijohtoverkoston desinfiointi aloitettiin Kilpisjärven eteläosassa torstaina.