1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Virtuaalikierrokset muinaiseen Turkuun saavuttivat suursuosion – nyt palan vuoden 1812 historiaa saa omaan älypuhelimeen

Uusi mobiilisovellus tuo Turun Vanhan Suurtorin miljöön vuodelta 1812 omaan älypuhelimeen.

Ylen toimittaja tutustui vuoden 1812 Turkuun virtuaalilasien avulla maaliskuussa 2019. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Suursuosion saavuttanut Turku Goes 1812 -kierrokset saavat jatkoa mobiilisovelluksen avulla.

Turun vuoden 1812 historiaa virtuaalisesti esittelevät kierrokset saavuttivat keväällä jättiyleisön. Tänään julkaistu mobiilisovellus tuo Vanhan Suurtorin ympäristön omaan puhelimeen.

– Uusi mobiilisovellus tuo Turku goes 1812 pop up -tapahtumasta tutut historialliset maisemat käyttöön omalle mobiililaitteelle. Sovelluksen avulla pääsee kokemaan paloa edeltävän ajan Suurtorin miljöön esimerkiksi kotoa tai luokkahuoneesta käsin. Vaikuttavin kokemus on paikan päällä Vanhalla Suurtorilla jolloin samanaikaisesti näkee nykyajan kaupungin ympärillään, kertoo Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes tiedotteessa.

Mobiilisovelluksen ovat tehneet Turun ammattikorkeakoulun insinööri- ja it-tradenomiopiskelijat yhteistyössä Turun museokeskuksen ja Historian museo Turkuun -hankkeen kanssa.

Sovelluksella pyritään Turun kaupungin mukaan lisäämään sekä turkulaisten että matkailijoiden ymmärrystä Turun vanhasta keskustasta, ja sen sisällöt ovat mahdollista kokea suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Myös kierrokset saavat jatkoa. 3D-historiakierrokset alkavat Turun linnassa kesäkuussa. Liput näihin kierroksille tulevat myyntiin toukokuun aikana.

Lue lisää: Virtuaalimatka tarjoaa tiiserin vuoden 1812 Turusta, mutta museo tarvitsee yhä seinät: "Uudet tekniikat eivät poista museoiden ydintehtävää"