1. yle.fi
  2. Uutiset

Skeittaajat toivovat pikaisesti uutta skeittiparkkia Lippumäkeen: "Kuopio on jäljessä muista"

Uuden skeittiparkin rakentamisen piti alkaa tänä keväänä, mutta kaupunki päätti lykätä hanketta.

Kuopio
Kuopion rullalautailijoiden puheenjohtaja Antti Lampinen.
Kuopion rullalautailijoiden puheenjohtaja Antti Lampinen.Nicolas Bouvy

Rullalautailijat ovat huolissaan skeittauksen jatkumisesta Kuopiossa. Savilahdessa sijaitseva skeittialue on jäämässä rakentamisen alle.

Uusi skeittiparkki on suunniteltu Lippumäkeen. Sen rakentamisen oli määrä alkaa jo tänä keväänä, mutta kaupunki päätti lykätä hanketta. Seuraavan kerran asiaa käsitellään kaupungin talousarvion käsittelyn yhteydessä loppusyksystä.

Rullalautailijat luovuttivat kaupungin edustajille perjantaiaamuna vetoomusadressin Lippumäen skeittirampin saamiseksi. Adressin on allekirjoittanut yli tuhat ihmistä.

Havainnekuva Kuopion Lippumäkeen suunnitellusta skeittipaikasta.
Havainnekuva Kuopion Lippumäkeen suunnitellusta skeittipaikasta.Landscape Architecture / Janne Saario

Kuopion Rullalautailijoiden puheenjohtaja Antti Lampinen toivoo, että päättäjät ymmärtäisivät asian tärkeyden ja sen, kuinka suositusta harrastuksesta on kyse.

– Kuopio on halunnut profiloitua nykyaikaisena, vetovoimaisena kaupunkina, ja sellaisessa nykyaikainen skeittiparkki on perusstandardi. Kuopio on siinä mielessä jäljessä muista, Lampinen huomauttaa.

Kuopiossa on 200–300 skeittaajaa ja viitisensataa potkulautailijaa. Savilahden käyttöaste on kesäkuukausina ollut korkea eli noin 15 000 käyntikertaa.

Lippumäen skeittiparkin rakennuskustannukset ovat noin 900 000 euroa.

Lue seuraavaksi