Teiden kunto huononee – Asfalttitöitä tänä vuonna vähemmän kuin 60-luvulla

Ely-keskuksen mukaan Satakunnassa päällystetään teitä "historiallisen" vähän.

tiet
Asfalttia lasketaan tielle.
Asfalttitöitä tehdään vähemmän kuin vuosikymmeniin.Ismo Pekkarinen / AOP

Tänä vuonna teiden päällystys jää historiallisen vähäiseksi, kertoo ely-keskus.

Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa teitä päällystetään vain noin 220 kilometriä, kun vielä viime vuonna määrä oli noin 370 kilometriä. Päällystetyn tieverkon pituus on yli 6 000 kilometriä. Uudelleen päällystettävien tieosuuksien pituus on lyhyempi kuin 1960-luvulla, jolloin päällystettyjä teitä oli paljon nykyistä vähemmän ja liikennettäkin oli vähemmän.

Päällystysrahoitusta on tälle vuodelle vain kahdeksan miljoonaa euroa. Rahoituksen väheneminen ja bitumin hinnan kohoaminen vaikuttavat molemmat päällystystöiden vähenemiseen.

Ely-keskus toteaa, että päällystettyjen teiden korjausvelka kasvaa tänä vuonna. Ensi viikolta alkaen asfaltoitavat kohteet ovat vilkkaimmalla tieverkolla, eli hiljaisempien teiden kunnostus jää vähäiseksi.

Useita kohteita Satakunnassa

Satakunnassa päällystetään kakkostietä Porissa, kasitietä Eurajoella ja Luvialla, tietä 12 Euran ja Raijalan välillä sekä Huittisten ja Äetsän välillä, valtatietä 23 Noormarkun ja Pomarkun sekä Hapuan ja Kankaanpään välillä, kantatietä 43 Hinnerjoella sekä maantietä 273 Karvian keskustassa.

Liikenteellisesti vilkkaimmat kohteet päällystetään yöaikaan liikennehaittojen vähentämiseksi. Tällainen kohde on ainakin valtatie kahden urakka.

Ensimmäiset päällystystyöt alkavat maanantaina Huittisten ja Äetsän välillä.

Uutisesta voi keskustella 3.5. klo 22 saakka.